Swiss Hockey і ФХУ перевозять до Швейцарії українські хокеїстів

Спільно з Федерацією хокею України, партнером Eurobus та Talent Campus на Боденському озері Федерація хокею Швейцарії привезла 50 людей з України до Швейцарії. Група прибула в Кройцлінґен у четвер ввечері і була безпечно розміщена в приміщенні Talent Campus.

Війна, яку зараз веде Росія проти України, вже два тижні шокує світ. Федерація хокею Швейцарії не може залищатися осторонь. Щоб допомогти людям в Україні та надати гуманітарну допомогу, Swiss Hockey у співпраці з ФХУ та за підтримки партнера Eurobus організували автобус, який цього тижня привіз 50 людей з України до Швейцарії. Це молоді українські хокеїсти віком від 9 до 17 років та їхні матері та брати та сестри. У середу ввечері автобус прибув до словацько-українського кордону.

«Після прибуття на кордон людей поселили в намет з опаленням. Організація на митниці була дуже ефективною, і група швидко знайшла наш автобус, – розповідає водій автобуса Добриця Єреміч. – Приємне відчуття, що ми змогли допомогти цим людям у надзвичайній ситуації».

Група прибула до Швейцарії у четвер ввечері. 50 людей будуть розміщені в кампусі талантів на Боденському озері в Кройцлінґені: «У них тут цілий будинок, діти та молодь можуть продовжувати ходити до школи, а гравці продовжать тренуватися», – каже Андре Саламін, керівник кампусу талантів Боденського озера.

Кампанію допомоги вдалося реалізувати лише завдяки дуже швидкій і нехитрій співпраці між Федераціями хокею Швейцарії та України, Eurobus та Campus Talent Campus на Боденському озері. Мета полягала в тому, щоб якомога швидше доставити групу українців у безпечне місце в Швейцарії та забезпечити їм середовище, де вони будуть у надійних руках.

«Ми хотіли б подякувати всім, хто якимось чином підтримав цю допомогу. Ця кампанія була б неможлива без великої готовності та гнучкості Eurobus та водіїв автобусів, кампусу талантів на Боденському озері та його команди та багатьох волонтерів», – каже Патрік Блох, генеральний директор Swiss Hockey. Координація та комунікація з боку відповідальних осіб з ФХУ також була визначальною – вони, звісно, також особисто перебувають у надзвичайному стані. «Спорт стоїть разом у важкі часи», — каже Патрік Блох.

Думки Swiss Hockey досі з усіма людьми, які постраждали від війни в Україні. Swiss Hockey продовжує підтримувати контакти з кампусом талантів на Боденському озері та ФХУ та надаватиме подальшу підтримку, де і коли це можливо. Кожен, хто бажає зробити пожертву для української групи в Кройцлінґені, може надіслати електронного листа до Swiss Hockey або зв’язатися безпосередньо з Campus Talent Campus на Боденському озері:

donate@sihf.ch

tcb@sbw.edu

За інформацією Swiss Hockey


Вас може зацікавити