Ступак: «Зараз можу ходити, але біль дає про себе знати»

Наш нападник Богдан Ступак відзначився закинутою шайбою в першому матчі на міжнародному турнірі в Любляні, однак завершити гру не зміг. В одному з епізодів 21-хокеїст травмував коліно і більше на лід не повертався. Про пошкодження Ступак детальніше розповів пресслужбі Федерації хокею України. 

–       Що призвело до травми під час гри?

Насправді звичайний ігровий епізод. Я їхав в одному напрямку, поляк почав уходити в інший бік, тож я швидко загальмував. Вийшло, що я зробив дуже різкий рух у протилежний бік, і коліно, наче змістилось. Я відчув біль і одразу ліг, адже зрозумів, що далі грати не можу.

–       Чи ставались із тобою подібні пошкодження раніше? 

Я раніше вже оперував це коліно. У мене був розрив передньої хрестоподібної зв’язки, робив пластику.

–       Як себе почуваєш зараз?

Я зараз можу ходити, але біль дає про себе знати. Пошкодження зв’язок підступні. Ти можеш ходити, бігати, стрибати, але робити осьові рухи – ні. 

Щодо мого самопочуття, то воно приблизно таке саме, як і вчора. Найнеприємніше сталось на льоду. Коли вже пішов до роздягальні, то поступово ставало легше. Зараз я проводжу багато часу в ліжку, відпочиваю, кладу лід на травмовану ногу, перебуваю під наглядом нашого лікаря. Поки що тільки так.

–       Попереду на тебе чекає ще одне обстеження…

Так, бо наразі я не можу оцінити, наскільки серйозною є травма. Це може бути і надрив, і розрив, і звичайний забій. Тож я чекаю на діагностику, аби отримати кінцевий діагноз. Авжеж, у нас у всіх є страхування. Усе, що ми платимо тут за медичні послуги, пізніше нам повернуть в Україні. Так що в цьому плані я не переживаю.

Нагадаємо, що в першому матчі нашої збірної на міжнародному турнірі в Любляні підопічні Вадима Шахрайчука були близькими до камбеку, однак в овертаймі поступились команді Польщі – 3:4. Зокрема, у третьому періоді Ступак провів другий гол за «синьо-жовтих» і скоротив відставання до мінімуму – 2:3. 


Вас може зацікавити