Старший тренер юнацької збірної Олександр Бобкін підводить підсумки турніру в Дьорі
– Розкажіть, будь ласка, Ваші загальні враження від турніру «4-х націй в Дьорі»
– По-перше, ми з моїм помічником, колегою Костянтином Буценко вдячні співробітникам Федерації, які змогли “проштовхнути” нашу участь в цьому змаганні. Хлопцям, які відгукнулися на запрошення й батькам, котрі зробили свій внесок в підтримку хлопців та створили своєрідну “домашню” атмосферу на іграх в Угорщині.
Ми всі були єдиною командою, згуртованим колективом й чинний фактор дався взнаки на кінцевому результаті.
 
 – До речі, щодо результату… Дозвольте мені від всієї хокейної спільноти привітати Вас: підсумкове перше місце – гідний результат у протистоянні з такими суперниками, як Польща, Японія, Угорщина.
– Дякую, але ми з тренерами й гравцями, все ж таки, дали один одному слово, бути, перш за все, реалістами. Давайте будемо відверті: наші ключові оппоненти виставили збірні Ю-17, тому: результат за будь-яку ціну й перемога будь-якими засобами – не були нашими пріоритетами на цьому челенджі. “Курчат” будемо рахувати, в нашому випадку, по весні…на чемпіонаті світу в Асіаго. Наш турнір був передостаннім етапом підготовки перед іграми в квітні в Італії. Попереду – фінальний збір й виліт до Альп. Однак, значимість перемоги ми в жодному разі не збираємось применшувати. Усвідомлення того, що “ти здатен”, “в тебе виходить” додає персональної впевненості кожному гравцеві й цементує внутрішні зв’язки і “відчуття ліктя” всередині колективу. Та й емоції переможця, повірте, ні з чим не зрівняти!
 
– З чим були пов’язані два, як під копірку схожих результати, коли, відкривши рахунок в матчі з Угорщиною та Японією, ми поступалися супернику під час матчу й, тільки  доклавши надзусиль, переломлювали хід гри?
– Ви знаєте, єдине, що мене заспокоює в цих ситуаціях, як тренера, це той факт, що означені, як Ви говорите “історії” відбулись  в товариських матчах, а не під час офіційних змагань. Ім’я всьому цьому – не належний  настрій, недооцінка суперника, неприпустима самовпевненість. Ми  з моїм помічником, безумовно, не знімаємо власної провини в тому, що наші підлеглі розпочинали ігри “на розслабоні”. Впевненість у своїх силах – це, без сумніву, відмінна якість в спорті. Вона надає крила, є своєрідним “андреналіном” на льоду і додає своєрідного “драйву” в діях на ковзанці. Але, при цьому вона не повинна переростати в зневажливе ставлення до своїх візаві і, як наслідок, звести нанівець загальний результат. Ми вже мали серйозну розмову з гравцями й ще, окремо, проведемо “політінформацію” на цю тему перед іграми ЧС.
 
– Чи вдалось Вам зібрати всіх кращих хокеїстів та сформувати  костяк на майбутній чемпіонат?
– На жаль, не всі хлопці, яких ми  хотіли й хочемо бачити в синьо-жовтих светрах змогли прибути на цей збір, чим, безумовно, додали нам головного болю й в чергове поставили перед необхідністю перекраювати склад, щоб отримати чотири збалансовані  п’ятірки.
 
– З чим пов’язаний не приїзд гравців? Відмовились?
– Ні, на разі мова йде, виключно, про організаційно – формальний бік проблеми: хлопці, які виступають в чемпіонаті Фінляндії зайняті оформленням своїх документів, які мають надати їм право продовжувати виступ в місцевому чемпіонаті, а виклик наших “заокеанських” легіонерів не відбувся в наслідок різних факторів, пов’язаних з їх задіянністю в своїх іграх північно-американських ліг.  Ми уважно стежимо за всіма гравцями та тримаємо їх  “на олівці”. Ми на них розраховуємо й бачимо в них підсилення.
 
– Чи вдається Вам відстежувати команди соперників, з якими предстоїть боротьба на майбутньому ЧС?
– Це один з компонентів нашої підготовки, Ми постійно моніторимо матчі наших майбутніх противників по групі й плануємо максимально детально проаналізувати сильні й слабкі сторонами кожної з команд. На підставі обробленої інформації ми, в подальшому, плануємо визначити індивидуальну тактику під кожного суперника і визначитись з планом на кожну гру.
 
– Чи сформульовані станом на сьогодні задачі максимум й мінимум на майбутній ЧС в Асіаго?
– В першу чергу ми отримали відповіді на численні, хоча й не на всі питання для себе, а наші юніори набули безцінний досвід ігр в турнірах, де приймає участь “декілька” команд, де сили потрібно розподілити рівномірно на весь період змагань, і де ані  поразка, ані перемога в окремо взятій грі не повинні глобально змінювати настрій й підхід до задач усього турніру. Хлопці побачили та відчули, що ми на рівних можемо грати із самими різними суперниками й той факт, що  ми закінчили змагання в Дьорі на мажорній ноті долало позитиву в наш дружній хокейний колектив. 
Щодо завдань на ЧМ, то вони будуть поставлені керівництвом Федерації безпосередньо під час фінального збору. Ми зі свого боку намагатимемося відпрацювати на всі 100%. Потенціал у команди є, й до майбутнього чемпіонату він тільки збільшиться.
 
-Дякуємо Вам, бажаємо успіху!

 #FAVBET – Титульний Спонсор юніорської збірної команди України

Вас може зацікавити