«Сокіл» і «Кременчук» дають якість. Зі звичним підсумком

Команда Олександра Савицького перемогла в рівному конкурентному поєдинку

«Сокіл» (Київ) – «Кременчук» – 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Шайби: 0:1 – Тимченко (Брага, Варава), 05:04. 1:1 – Янішевський, 25:24. 1:2 – Матусевич (Сібілевич, Середницький), 47:13. 1:3 – Лялька (Брага, Матусевич), 59:58

«Сокіл»: Сердюк; Полоницький – Сисак, Чердак – Мазур – Слюсар; Вол. Алексюк – Євсейчик, Благий – Качан – Янішевський; Горлушко – Вал. Алексюк, Костромітін – Бондарєв – Говорушко, Жеребко, Утукін. Тренер – Костянтин Сімчук; асистент – Артем Бондарєв

«Кременчук»: Кучер; Матусевич – Ісаєнко, Лялька – Кривошапкін – Сеник; Ігнатенко – Кругляков, Тиченко – Гніденко – Брага; Максименко – Варава, Геворкян – Федоров – Андрющенко; Абдуллаєв, Середницький – Кривенко, Сібілевич. Тренер – Олександр Савицький; асистент – Дмитро Сумець

Кидки: 36 (10 + 12 + 14) – 37 (21 + 7 + 9)
Штраф: 14 (6 + 2 + 6) – 12 (0 + 4 + 8)

3 грудня. Київ. Палац спорту

Напередодні цього матчу в «Сокіл» не вірив майже ніхто. Суттєві кадрові втрати (травма Гайдука, дискваліфікація Григор’єва, від’їзд у збірну Бабинця) поставили тренерів киян у скрутне становище. Вибір виконавців був настільки невеликий, що в гравця після п’ятирічної паузи змушений був перекваліфіковуватися 39-річний асистент головного тренера Артем Бондарєв. І ще добре, що останньої миті лікарі таки дозволили грати ще двом хокеїстам – нападникові Володимирові Чердаку, який травмував руку в матчі з «Дніпром» і Олександрові Горлушку, в якого за лічені дні до гри серйозно піднялася температура.

Іншими словами, серед окремих вболівальників і навіть спеціалістів закрадалося побоювання, щоб гра лідерів не перетворилася в одностороннє побоїще.

Проте «Сокіл» у цьому матчі здивував, видавши найкращий з початку поточного сезону матч. Господарі агресивніше розпочали зустріч і не знітилися, навіть пропустивши відносно швидку шайбу від Святослава Тимченка. Кияни створили біля воріт Кирила Кучера два моменти, але не змогли їх використати.

Переломним у матчі міг стати відрізок, коли «Кременчук» у середині першого періоду двічі поспіль отримував подвійну більшість. Але «Сокіл» вистояв. Ускладнила завдання киянам нова втрата: через пошкодження ноги гри не зміг продовжити нападник Ігор Слюсар.

Попри це в другій третині «Сокіл» вже почувався повноцінним господарем льоду. Невдовзі після того, як Олексій Янішевський проштовхнув шайбу за лінію воріт кидком з близької відстані, двічі поспіль міг відзначатися молодий Володимир Костромітін. Спершу він на швидкості втік від двох оборонців, вже наче й обіграв Кучера, але голкіпер «Кременчука» останньої миті таки склався і врятував команди. Невдовзі Володимир промахнувся кидком з близької відстані.

Третій період суперники, розуміючи ціну помилки, провели дуже обережно. За такої гри вирішальною могла виявитися будь-яка помилка. Або індивідуальна майстерність когось із гравців. Таким хокеїстом виявився оборонець «Кременчука» Денис Матусевич, який ефектним кидком від синьої лінії спрямував шайбу під поперечину воріт Сави Сердюка – 1:2.

Повівши в рахунку, хокеїсти «Кременчука» якийсь час домінували на льоду і навіть двічі поспіль отримували чисельну більшість. Обидва рази вилучався Іван Сисак. Причому вдруге – за атаку суперника високо піднятою ключкою на чотири хвилини. Втім, вигоди з цієї переваги «Кременчук» не мав. Більше того, заробивши два поспіль вилучення, гості більшу частину цього часу діяли в меншості. В форматі 4х3 «Сокіл» влаштував справжню облогу воріт Кучера. Але Кирило діяв блискуче і пробити себе ще раз не дав. Як і в наступні три хвилини, коли кияни, спершу в рівних складах, а потім знявши воротаря, влаштували облогу гостьових воріт і створили чимало гольових моментів.

У підсумку питання про переможця були зняті лише за дві секунди до завершення основного часу, коли Віталій Лялька вразив порожні ворота «Сокола».

З третьої спроби протистояння «Сокола» і «Кременчука» нарешті виправдало статус матчу лідерів. Хоча підсумок наразі залишається незмінний: команда Олександра Савицького виграла втретє поспіль.

Завтра, у неділю, 4 грудня, команди знову вийдуть на лід Палацу спорту. «»Кременчук» починаючи з 11:00 протистоятиме «Києву». «Сокіл» о 15:00 розпочне зустріч з «Берсерками».

Вас може зацікавити