Склад збірної України: кадрові зміни перед стартом Універсіади

Вже 12 січня студентська збірна України розпочне свій виступ у XXXI Всесвітній зимовій Універсіаді серед чоловічих команд. У столицю Ігор – американський Лейк-Плесід наша делегація вирушила наступного дня після перемоги над університетською командою «Манітоба Бізонс» (5:1), але з Канади до США збірна України до 25-ти років відправилась неоптимальним складом.

На жаль, в останній товариській грі у Вінніпезі важку травму отримав наш провідний захисник Денис Матусевич, який не зможе взяти участь в Універсіаді, а нападник Богдан Зінченко через візові обмеження змушений повернутися до свого канадського клубу «Монреаль Фінікс» (QJHL). Не дорахується тренерський штаб Вадима Шахрайчука та Костянтина Сімчука нашого «фіна» Данила Трахта, «угорця» Олександра Пересунька та драфтованого в НХЛ захисника Артура Чолача із «Баррі Кольтс» (Хокейна ліга Онтаріо), яких не відпустили на студентські ігри клуби.

Навіть при тому, що безпосередньо у Лейк-Плесіді до нашої збірної приєднаються американські легіонери-захисники Арсен Палійчук, Олексій Дахновський та Андрій Євтухов, заявний лист хокейної збірної України на Всесвітні ігри все однак не виглядає повним.

Склад студентської збірної України для участі в Універсіаді-2023

Воротарі: Богдан Дьяченко («Берсерки»), Дмитро Кубрицький («Dauphin Kings», MJHL), Савва Сердюк («Сокіл»).

Оборонці: Гліб Варава («Кременчук»), Андрій Григор’єв, Іван Сисак (обидва – «Сокіл»), Артем Гребеник, Євген Ратушний (обидва – «Дніпро»), Олексій Дахновський (“Corpus Christi IceRays”, NAHL), Андрій Євтухов (Philadelphia Hockey Club, EHL), Арсен Палійчук («Danbury Jr. Hat Tricks», NAHL).

Нападники: Денис Бородай, Артем Целогородцев (обидва – «Дніпро»), Михайло Чіканцев («Подгале», Польща), Артем Грабовецький («Спарта» Прага U20, Чехія), Гліб Кривошапкін («Кременчук»), Артем Матейченко («Manhattanville College», NCAA), Вадим Мазур («Сокіл»), Ярослав Панченко, Назар Ружніков (обоє – «Енергія», Литва), Михайло Сімчук («Брукс Бандітс», AJHL, Канада), Богдан Ступак («Вієнер», Австрія).

Розклад матчів студентської збірної України в Універсіаді-2023

Четвер, 12 січня 2023 року

Україна Канада (20:00 за київським часом)

Субота, 14 січня 2023 року

Латвія – Україна (23:30)

Вівторок, 17 січня 2023 року

Україна – Швеція (03:00)

Четвер, 19 січня 2023 року

Японія – Україна (03:00)

П’ятниця, 20 січня 2023 року

Чехія – Україна (03:00)

Зазначимо, що попередній раунд за участю збірної України буде зіграний у Кантоні, штат Нью-Йорк, а вже медальний раунд пройде на ковзанці Олімпійського центру 1980 року у Лейк-Плесіді.

В іншій групі, яка зіграє у Потсдамі, штат Нью-Йорк, за нагороди змагатимуться: США, Велика Британія, Угорщина, Казахстан, Корея, Словаччина. З кожної групи до раунду до плей-оф вийдуть по дві найкращі збірні.

Вас може зацікавити