Швейцарський виклик Дар’ї Цимиренко

Топова нападаюча збірної України Дар’я Цимиренко продовжить ігрову кар’єру – у жіночій лізі Швейцарії (SWHL A). Новою командою 19-річної уродженки Дніпра став клуб «Амбрі-Піотта», який у сезоні-2022/23 дебютує у найвищому ешелоні національного чемпіонату.

Нагадаємо, що два попередні роки Дар’я захищала кольори скандинавського клубу «Сьодертельє», який виступає у першому дивізіоні чемпіонату Швеції.

«У Швеції я здобула свій перший міжнародний досвід, який розцінюю на вагу золота, – каже Дар’я Цимиренко. – Вважаю, за два сезони я досить сильно виросла у фізичному, хокейному та моральному плані, а також відкрила для себе багато нових знань та познайомилася із чудовими людьми.

У Швеції я мала кілька варіантів продовження кар’єри, але коли з’явилася можливість спробувати свої сили в іншій лізі і тим більше в іншій країні, то мій вибір зупинився саме на Швейцарії. Нові виклики – це завжди цікаво.

Що стосується «Амбрі-Піотти», то цей варіант надихнув тим, що моя нова команда виступатиме у вищій лізі Швейцарії і ця подія стане великим кроком у моїй кар’єрі. “Амбрі” – досить молода команда, але за п’ять років вона продемонструвала хороший прогрес починаючи з нижчої ліги SWHL D аж до SWHL A. Результат досить вражаючий, і це головна особливість швейцарської команди».

Примітно, що у період виступів у першості України Дар’я Цимиренко двічі ставала чемпіонкою країни у складі київської «Україночки» (2019 рік) та рідної команди «Королеви Дніпра» (2020).

Вас може зацікавити