Що думають про Україну її опоненти? Добірка коментарів тренерів із Любляни

Збірна України з хокею провела вже три матчі на міжнародному турнірі «Beat COVID-19» у словенській Любляні. Зокрема, колектив Вадима Шахрайчука зіграв із Польщею, Румунією та Австрією. Пресслужба Федерації поспілкувалась із тренерами цих команд після ігор із Україною та дізналась, які враження залишились від матчів із «синьо-жовтими» та як вони в цілому оцінюють рівень змагань. 

Асистент головного тренера збірної Польщі Лешик Ляшкевич

«Ми часто зустрічались зі збірною України раніше, тож мали досвід і приблизно уявляли, що на нас очікує. Ми налаштовувались на складну зустріч. В України є кілька досвідчених гравців, як Міхнов. До слова, його ми знаємо дуже добре, адже раніше він грав у Польщі. Цей спортсмен має дуже якісний рівень хокею. 

Ми дуже раді, що змогли зіграти на цьому турнірі, адже зараз у світі важкі часи у зв’язку з COVID-19 і майже немає можливості десь виступити. У серпні ми будемо грати в олімпійській кваліфікації, тож ці змагання – це дуже хороший спосіб перевірити нашу команду, як вона зараз взаємодіє з тренером, як реагує на дії суперника на льоду. П’ять матчів – це те, що треба. Ба більше, ми граємо з такими командами, як Австрія та Словенія. Дуже сильні колективи». 
 

Головний тренер збірної Румунії Юліус Пензес:

«Матч із Україною був доволі рівним. Дуже круто зіграв наш воротар, який підтримував нас усю зустріч. У першому періоді однозначно Україна була кращою за нас. Але потім ми дещо змінили в тактиці, стали більше захищатись на синій лінії. Зрештою, це виявилось правильним рішенням – гра вирівнялась. Було однаково багато можливостей як з нашого боку, так і з боку українців. Зокрема, Україна не дала нам закинути в більшості – це гарний показник її рівня. Тому ще раз хотів подякувати суперникам і моїй команді за матч.

У збірній України є багато досвідчених гравців. Вони знають, як контролювати шайбу, як вести гру. Але з іншого боку, вони вже немолоді. Перед матчі з Україною в нас був вихідний, а в них – ні. Думаю, ми більше встигли відновитись на відміну від опонентів. У нас було трошки більше сил. Це було видно в кінцівці. Головний тренер збірної України Вадим Шахрайчук – мій друг, я знаю, які зараз у вас проблеми через брак гравців. Але попри це, українці зіграли добре».  
 

Головний тренер збірної Австрії Роджер Бадер:

«Я задоволений своєю команду в матчі проти України. Я знав, що для наших суперників це буде непросте протистояння, адже вони не мали вихідних вже три дні поспіль. Так що ми робили ставку на інтенсивну й швидкісну гру, аби постійно тиснути на них.  

У першому періоді в України було чимало шансів у більшості, однак нам все одно вдалось відзначитись голом. Коли українці закинули першу шайбу, у нас почались складнощі, але нам вдалось подолати цю кризу й повернутись у гру. 

Через коронавірус багато наших гравців упродовж сезону були на карантині, сильно втомились. Але ми раді, що в нас з’явилась можливість зіграти в Любляні. Чи розгублять хокеїсти кондиції влітку? Так, це нормальна ситуація. Авжеж, у міжсезоння треба працювати над фізичною формою, щоб не утворилась прірва в стані форми до та після літа. Тож ми зіграємо ці змагання, після чого гравці повернуться на лід, імовірніше, аж у кінці липня». 


Вас може зацікавити