Шалена кінцівка на Універсіаді: Україна програла Латвії на останній секунді овертайму

Студентська збірна України здобула перше очко на Універсіаді, хоча мала всі шанси здобути три бали в основний час. Підопічні Вадима Шахрайчука двічі вели у рахунку, здійснили півсотні кидків по воротах Латвії, але не втримали переваги та пропустили вирішальну шайбу під звуки сирени в овертаймі – 2:3.

студентська збірна Латвії студентська збірна України – 3:2 ОТ (0:10:02:1, 1:0)

Шайби: 0:1 – Кривошапкін (Матейченко), 8:38. 0:1 – Лігіс (Біскінс, – більш.), 42:46. 1:2 – Бородай (більш.), 54:15. 2:2 – Лігіс (Сміт, Біскіньш), 54:42. 3:2 – Вілманіс (Смітс, Круміньш, – більш.), 64:59.

Латвія: Баярунс-Галейс (64:56); Грековс – Біскіньш, Казакс – Круміньш, Смітс – Бергс; Лігіс – Зіле – Камерграузіс, Авотіньш – Зієміньш – Вілманіс, Кірсонс – Трасунс – Стромбергс, Р.Ціпрус – Опелтс – Грігалунс, Брінкманіс, Фрісбергс. Головний тренер – Гіртс Анкіпанс.

Україна: Кубрицький; Григор’єв – Гребеник, Ратушний – Дахновський, Сисак – Палійчук, Євтухов; Целогородцев – Мазур – Бородай, Матейченко – М.Сімчук – Кривошапкін, Панченко – Грабовецький – Ружніков, Грабовецький, Чіканцев – Варава – Ступак. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Кидки: 21 (3+9+5+4) – 47 (13+13+16+5).

Штраф: 22 – 16.

14 січня. Кантон. SUNY Canton Roos House.

Україна розпочала зустріч із трьох поспіль вилучень, що не обіцяло нічого доброго, проте наші вистояли, поступово перехопили ініціативу і в підсумку гол не змусив себе довго чекати: шайба Гліба Кривошапкіна з гострого кута вивела нашу команду вперед – 1:0.

У другому періоді українці вже мали набагато більше можливостей забити, грали «4 на 3» та «5 на 3», обстукали штанги та поперечину воріт Латвії, але шайба вперто не йшла у “рамку”. Як часто буває у спорті і, зокрема, в хокеї, не забиваєш ти – заб’ють тобі. Українці мали масу можливостей у більшості, мав забивати Ярослав Панченко у меншості, але після серії марнотратних моментів настала розплата: прибалти зрівняли рахунок після вдалого відскоку на п’ятачку – 1:1.

До кінця зустрічі залишався ще вагон часу, українці кинулися штурмувати ворота суперника і Фортуна посміхнулася Денису Бородаю, який здійснив індивідуальний прохід та після перегляду повтору американських рефері щодо легітимності гола після зіткнення з воротарем… опинився у обіймах партнерів – 2:1. Перемога? На жаль, радість і тріумфування на нашій лавці тривало менше хвилини – латвійці оперативно відігралися і під нашим натиском дотерпіли до овертайму – 2:2.

А розв’язка настала за 4 секунди до кінця додаткової п’ятихвилинки, коли Ярослав Панченко заробив малий штраф, Латвія взяла тайм-аут, замінила воротаря на польового гравця і у форматі «5 на 3» несподіваним чином уклалася в ті краплі секунд, що залишалися, закинувши переможну шайбу – 3:2.

Дуже прикро, але рахунок цієї зустрічі не зовсім відповідає розкладу сил на льоду. Наші грали краще, створили більше моментів, перекидали суперника вдвічі, але зі щитом залишилася Латвія, яка у шаленій кінцівці завоювала перші два очки на Універсіаді.

Вас може зацікавити