Сергій Вітер очолить національну збірну України

11 червня на засіданні Виконавчого комітету Федерації хокею України було прийнято рішення про призначення головним тренером національної збірної України Сергія Вітера.

Усім відомий, як головний тренер ХК Донбас, Сергій Вітер дебютує у ролі головного тренера національної збірної України.

Слід нагадати, що певний досвід роботи зі збірною у нього вже є: у 2014 Сергій Вітер був асистентом головного тренера Андрія Назарова на чемпіонаті світу в Дивізіоні ІА. Тоді наша команда здобула перемогу в двох матчах з п’яти, зайнявши четвертий щабель турнірної таблиці.

Сергій Вітер має за спиною майже 10 років тренерського стажу. Він починав як асистент ХК Донбас (2010 – 2014), потім працював спортивним директором донецької команди (2016), а вже з 2017 року є її головним тренером. Під його керівництвом команда вже тричі ставала чемпіонами України в сезонах 2016 – 2017, 2017 – 2018, 2018 – 2019 років.

Також на цьогорічній урочистій церемонії нагородження «Зірки хокейного року» Української хокейної ліги, яка відбулась 27 травня у Freedom Hall, Сергій Вітер отримав нагороду у номінації «Кращий тренер».

Спершу нашій команді на чолі з Сергієм Вітром доведеться поборотись зі збірними Казахстану, Польщі та ще одною збірною про яку стане відомо згодом за путівку на Олімпіаду. Матчі відбору відбудуться з 6 по 9 лютого 2020 року  в Казахстані в місті Нур-Султан.

А згодом національна збірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1Б, який пройде в Польщі в місті Катовіце, з 26 квітня по 2 травня. Нашими суперниками будуть національні збірні Польщі, Японії, Литви, Естонії та Сербії.


Вас може зацікавити