Сергій Вітер: «Наша мета – якісно представити свою країну!»

Тренер національної чоловічої збірної команди України Сергій Вітер про навчально-тренувальний збір, відбір гравців та майбутній турнір у Таллінні.

1. Розкажіть детальніше як проходитиме збір? На що найбільше звернете увагу під час тренувань?

Хлопці зібрались щойно після ігор, тому хочеться почути висновки лікаря по кожному гравцю. Він обстежить усіх хокеїстів, і ми дізнаємось про їх фізичний стан. Саме від цього будемо відштовхуватися і будувати подальші плани. А щодо зборів. Все дуже просто. У нас є декілька тренувань. Перше буде більш адаптаційне, плюс перевірка функціоналу. А далі вже попрацюємо над тактичним малюнком: більшість, меншість.

2. Як формували склад? На що звертали увагу при виборі гравців?

Обирали хлопців саме з українських клубів. Хочеться перевірити на скільки вони будуть віддаватися за національну збірну. Це дуже важливий момент, тому без жодної сором’язливості можу сказати, що обирав майже однакову кількість гравців з кожного клубу. Саме зараз у нас є можливість придивитися до них, тому що наступні збори будуть напередодні Олімпійської класифікації і не матимемо часу на це. Ми знаємо їх усіх, але треба подивитися як вони згуртуються і перевірити чи будуть віддаватися на усі 100%. Ми, у свою чергу, дамо кожному шанс проявити себе.

3. З 7 по 10 листопада гратимете в Таллінні. Кого вважаєте своїм принципіальним суперником?

Кожна команда для нас принципіальний суперник. Ми будемо готуватися на кожен матч окремо. Нам підготують матеріали, будемо вивчати опонентів, шукати їх слабкі та сильні сторони.

4. У нашій команді є гравці з-за кордону. Чи не поділяються хокеїсти на групи: ті, хто грають у іноземних клубах, і ті, хто є гравцями чемпіонату Україну?

У нашій команді такого точно не буде, ми поєднанні спільною метою –  максимально якісно представити свою країну на міжнародній арені. І якщо гравець вирішив, що він готовий зіграти за збірну України, то чому б йому не надати шанс це зробити. Це означає, що він буде віддаватися так, як і всі, не залежно від клубу, за який він грає.

Ми будемо придивлятися до цих хлопців, адже розраховуємо на них. Нехай доведуть нам, що ми не дарма звернули на них свою увагу.

FAVBET – Титульний Спонсор національної збірної команди України.

Фото: uhl.ua


Вас може зацікавити