Сергій Ковальов про результати національного відбору серед гравців 2007 року народження

Сергій Ковальов, голова комітету дитячо-юнацького хокею, про результати національного відбору серед гравців 2007 року народження.

Поділіться, будь ласка, своїми враженнями після проведення Національного відбору серед гравців 2007 року народження.

Нарешті це відбулося. Ми довго до цього йшли. Незважаючи на те, що молодіжний чемпіонат світу наближається, ми знайшли сили і час на проведення відбору. Вперше  у одному місці ми зібрали хокеїстів 2007 року народження з різних міст України і провели аналіз їх готовності до виступу за збірну команду. Із заявлених 80 учасників до Києва приїхало близько 70. Усі діти провели велику кількість часу на льоду і були дуже задоволені програмою відбору. Не залежно від того, пройшли вони у фінальну гру чи ні, усі спортсмени отримали те, заради чого їхали.

Як ви оцінюєте рівень дітей цього віку?

Мені важко оцінювати їх, але окрім мене і тренерів за процесом спостерігав діючий скаут НХЛ, легенда українського хокею – Олександр Годинюк. Ми провели з ним два дні на льодовій арені і Олександр був приємно здивований рівнем багатьох дітей. Важливо не загубити їх майстерність за наступні 10 років. Необхідно поступово покращувати показники, зберігаючи фізичне і психологічне здоров’я дітей.

Очевидною була не достатня підготовка катання майже у всіх учасників відбору. Над цим треба попрацювати в командах, приділити цьому час. Адже у сучасному хокеї катання стоїть на першому місці.

Як ви вважаєте, на скільки корисно проводити схожі відбори?

Діти з різних міст познайомилися і батьки також. Сподіваюсь, що відтепер в діючих чемпіонатах буде менше ворожнечі. Більшість відкрили щось нове для себе, чомусь навчилися. Хочу відзначити, що в Україні зареєстровано 271 хокеїст у цій віковій категорії. Ми відібрали близько 40. Але більшість з тих, хто не потрапив у фінальну гру не сильно поступалися відібраним гравцям. Звісно, були і безумовні лідери, але ми побачили і багатьох інших якісно підготованих спортсменів. Тому я впевнено можу сказати, що хокеїсти 2007 року народження точно проявлять себе у найближчому майбутньому. Незабаром буде об’явлено дати проведення відбору гравців 2008 року народження. Також хочеться подивитися і юнаків 2005 року. Але є складнощі, над усуненням яких, ми працюємо. Як тільки все вирішиться, ми повідомимо.

Які подальші плани збірної команди 2007 року народження?

На сьогодні попередньо сформовано команду. Ми підшукуємо сильні турніри на весну 2020 року. Сподіваюсь, що усі батьки будуть у змозі відправити хлопців на дані змагання, а ми, у свою чергу, постараємось зацікавити якомога більше спонсорів. 

Від свого імені я хотів би подякувати усім учасникам процесу, нашій команді тренерів – Івану Беневельському, Валерію Житнику, Олегу Маюку, Артему Гніденку, Ігору Архіпенку, Василю Бобровникову та Олександру Івлєву. А також організаторам Олександру Єфімову, Анні Коліс, Юрію Кириченку. Дякую і операторам, і журналістам, і батькам, які не піддалися на скептичне відношення тренерів деяких клубів до того, що відбувалося, і приїхали.

Ми всі робимо одне діло і повинні об’єднуватися, тому ще раз звернуся до усіх тренерів України: «Приєднуйтесь, допомагайте і розвивайтеся разом з нами!».


Вас може зацікавити