Сергій Ковальов: «Ми проведемо національний відбір за північно-американським зразком!»

Сергій Ковальов, голова комітету дитячо-юнацького хокею, про формування збірних команд, принципи та процес відбору гравців.

Нещодавно провели відкриття першого сезону УМХЛ. Скажіть, будь ласка, які ще заходи плануються найближчим часом?

     На даний момент подій у дитячо-юнацькому хокеї безліч. На кожних вихідних проводиться більше 50 матчів в усіх вікових категоріях. Намагаємося налагодити трансляції всіх ігор онлайн, а далі зберігаємо їх на нашому YouTube каналі. До речі, підписуйтеся! (прим. посміхається) Чудова можливість переглянути матчі ще раз, вдосталь насолодитися грою своїх діток, розібрати помилки і зберегти на пам’ять гольові моменти за участі своїх маленьких героїв.

     А щодо новин.. Будемо намагатися наповнити цей рік максимально хокейними заходами, спрямованими на популяризацію хокею та залучення нових юних спортсменів до лав прихильників хокею.

     Наші плани з формування збірних команд кожної вікової категорії ми поступово починаємо втілювати в життя. Спочатку хлопці 2007 року народження, яких, за нашими оцінками, близько 250 в Україні. У кінці листопада на початку грудня ми проведемо національний відбір за північно-американським зразком. Тобто на одній локації збираємо всіх бажаючих потрапити на відбір найкращих гравців цього віку. За два-три дні спортсмени отримають велику кількість часу на льоду. Серед усіх учасників проведемо міні-турнір. Оскільки, усі гравці, по ідеї, повинні знаходитися в гарній фізичній формі, тренувань не заплановано.

Перше, що цікавить усіх гравців та батьків – за якими критеріями будуть відбиратися найкращі хокеїсти?

     Збірну команду 2007 року ми сформуємо виключно за спортивним принципом. Хочеться подивитися максимальну кількість дітей, дати їм можливість проявити себе. Адже і у третій ланці є гравці, які ще не розкрилися, не продемонстрували свій спортивний потенціал. Дуже хочеться подарувати кожному шанс. Обираючи, спеціалісти даватимуть підказки кожному юному хокеїсту, вкажуть на його сильні та слабкі сторони.

Про яких спеціалістів йдеться? Чи можете ви вже назвати їх прізвища?

     Головний тренер  – Іван Беневельський, другий тренер – Валерій Житник, менеджер збірної – Ігор Архипенко, тренер воротарів – Олександр Івлєв. Чекаємо на воротарів у обов’язковому порядку. З ними тренери проведуть окремі міні-заняття, які виявлять найкращого. І, звісно ж, в іграх вони зможуть себе проявити. Крім тренерського штабу на відборі будуть присутні незалежні українські спеціалісти, думки яких, теж будуть братися до уваги. І також зірка українського хокею. Але поки ім’я не називаємо. Це секрет. (прим. посміхається).

Розкажіть, будь ласка, детальніше про відбір.

     Найближчим часом буде опубліковано пресреліз з датами, місцем проведення та умовами. Коли гравці прибудуть на місце, їм допоможуть з розселенням та реєстрацією. А далі за роботу! Дуже хочеться перетворити хокейний відбір на свято на льоду, щоб було цікаво не тільки дітям і батькам, а  і їхнім друзям.

Які турніри є в планах  на 2020 рік у майбутньої збірної команди (2007 року народження)?

      Усі ці запитання краще ставити тренерському штабу і менеджеру команди. Я впевнений, що у них є плани, тому нехай і відповідають. Ми повністю підтримаємо і посприяємо у організаційних процесах. Потрібно започаткувати практику участі збірної команди в турнірах, привчати їх до гри у жовто-синіх джерсі, адже більшість з ним зовсім скоро будуть виступати за збірну U18.


Вас може зацікавити