Сергій Бабинець: «Я радий повернутися додому!»

Пресслужба Федерації хокею України поспілкувалася з нападником національної збірної Сергієм Бабинцем під час міжсезоння.

Ви вже почали підготовку до нового сезону чи зараз у відпустці?

– Зараз я знаходжусь у Трускавці зі своєю дружиною Анною. П’ю водичку і потихеньку готуюсь до старту сезону.

А взагалі який відпочинок любите: активний чи пасивний?

– Я надаю перевагу активному відпочинку. Ми багато ходимо, адже піші прогулянки – це найпростіший вид фізичної активності. Звісно, я не забуваю про зарядку. Хочеться приїхати додому і бути готовим до фізичних навантажень. Крім цього, я ще люблю довгі гірські прогулянки на велосипеді.  Та й взагалі, гори – це моє.

Ви будете грати за «Дніпро» у наступному сезоні. Що очікуєте від нового сезону? Чи раді ви поверненню додому?

– Я неймовірно радий повернутися додому. «Дніпро» – амбіційний  хокейний клуб і перед його гравцями керівництво та тренери ставлять тільки найвищі завдання. Я буду намагатись допомогти команді їх досягти. 

У збірної новий тренер – Сергій Вітер. Чи доводилось працювати з ним раніше?

– Я добре знайомий з Сергієм Володимировичем, знаю його ще з сезону 2010-2011 рр. Він тоді був асистентом головного тренера ХК «Донбас». Мені подобається працювати під його керівництвом. Усі завдання, поставлені Сергієм Володимировичем, ми завжди виконували беззаперечно. Я сподіваюсь, що так буде і далі.

Взимку в Україні відбудеться молодіжний чемпіонат світу. Що б порадили хлопцям?

– Грати на домашній арені – це завжди велика честь та відповідальність. І зараз у хлопців є ще час на підготовку. Нехай вони готуються до цих матчів, як до найголовніших змагань у своєму житті. І тоді все неодмінно вийде. Головне – без травм. І, звісно ж, хочу побажати тільки перемоги. Я буду обов’язково їх підтримувати.


Вас може зацікавити