Руслан Борисенко: «Вірю, що хлопці, які залишилися вдома, стануть сильнішими і поборяться за місце в команді на ЧС»

Після товариського матчу з чинними чемпіонами України київським «Соколом» (0:8 з п’ятьма хвилинами овертайму), який вінчав п’ятиденний збір юнацької збірної України в Богуславі і дозволив тренерам визначити остаточний склад напередодні двох міжнародних товариських зустрічей проти юнацької збірної Словаччини, асистент головного тренера команди Руслан Борисенко, котрий власне й керував підготовкою команди на Київщині, підсумував український етап підготовки в коментарі прес-службі ФХУ.

– Не скажу, що результати контрольних поєдинків зовсім не мають значення, але їх головна цінність в іншому, – бере слово Руслан Віталійович. – Ми вдячні «Соколу», що погодився на цей спаринг. Перевірити команду в матчі з таким досвідченим суперником – безцінно. Ця гра показала, хто з хлопців і як засвоїв наші вимоги, хто готовий грати за юнацьку збірну вже й зараз з огляду на фізичну і психологічну підготовку.

Відрадно, що в першому періоді, ми пропустили лише одну шайбу. При цьому гра могла скластися по-іншому, якби в дебюті зустрічі нам вдалося реалізувати більшість. В перерві я попереджував хокеїстів, що Олег Шафаренко проведе в роздягальні «Сокола» серйозну розмову, а тому маємо бути готовими, що суперник серйозно додасть. На жаль, до цих слів прислухалися не всі наші хокеїсти. Звідси провал у другій 20-хвилинці. Який, звісно, пов’язаний і з тим, що суперник досвідченіший і майстерніший, і з тим, що «Сокіл» вийшов з відпустки два тижні тому і вже встиг закласти певну базу фізичної готовності. Але це не виправдання. Це констатація наших теперішніх вад.

Після матчу ми порозмовляли з головним тренером збірної Олександром Бобкіним, котрий переглядав матч проти «Сокола» на Youtube-каналі ФХУ, з тренером воротарів Олександром Федоровим і визначилися зі складом, яким зіграємо в матчах проти юнацької збірної Словаччини. Вдома залишаться голкіпер Артем Степаненко, оборонці Владислав Онищенко, Іван Ніколаєнко, Кирило Шульга, нападники Артем Кальсін, Єгор Шурак, Ярослав Козир і Тимофій Пономарьов. Це наше теперішнє рішення не означає, що від цих хлопців ми відмовляємося зовсім. Навпаки, вони побачили, до чого треба прагнути. Сподіваюся, що в ході сезону ці хокеїсти стануть сильнішими і зможуть поборотися за місце в збірній на чемпіонаті світу.

А поки проти словаків зіграють інші хокеїсти. Певен, що зі словацькою юнацькою збірною нам буде не легше, ніж у матчі з «Соколом». Треба враховувати, що грати будемо з суперником з топ-дивізіону, проти найкращих хокеїстів з хокейної країни. Фізична готовність словацьких гравців, враховуючи, що підготовку до нового сезону вони розпочали навіть раніше за «Сокіл», теж буде відповідною. Налаштовуємося на серйозну боротьбу.

У Словаччину збірна України виїжджає завтра, 23 липня. Матчі проти місцевої збірної заплановані на 25 і 26 липня.

Склад юнацької збірної України на товариські матчі проти Словаччини (U18)

Воротарі: Михайло Шаповал («Сокіл»), Єгор Святненко (MHC Prievidza U20, Словаччина)

Оборонці: Ярослав Філіпов (Київ Кепіталз»), Рустам Кубець (HCT Young Lions U20, Швейцарія), Денис Коваленко («Богуславські Шершні»), Артем Романов (Pittsburgh Penguins Elite 16U, США), Михайло Ступницький (Atlantic Coast Academy 16U AAA, США), Даныель Скиба («Славія» U17 Прага, Чехія), Савелій Сухицький («Аоста», Італія)

Нападники: Денис Жеребко («Сокіл»), Артем Капуста, Максим Висотенко (обидва – EHC Winterthur U20, Швейцарія), Артем Архипенко (Київ Кепіталз»), Матвій Мазко (Pilsen Wolves U20, Чехія), Святослав Васяк (BK Mlada Boleslav U17, Чехія), Артем Чайка (Kometa Brno U17, Чехія), Данило Скороход (Spišská Nová Ves U20, Чехія), Назар Даниленко («Шторм»), Андрій Виставкін (HPK U20, Фінляндія), Єгор Стайко («Спішска» Нова Вес U20, Словаччина), Денис Кучук («Івердон» U17, Швейцарія), Володимир Науменко (Team Illinois U16 AAA, США)

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити