Розпочато прийом контрольних нормативів у гравців команд 2006 року народження

Відповідно до навчальної програми для дитячо-юнацьких спортивних шкіл учасники Чемпіонату України серед юнаків 2006 р.н. зобов’язані перед початком змагального періоду виконати контрольно-перевідні нормативи зі спеціальної льодової підготовки. Контрольні нормативи, які повинні скласти гравці, передбачені Єдиною спортивною класифікацією України для ІІІ юнацького розряду. Тести складаються з чотирьох вправ: біг на ковзанах 36 метрів обличчям вперед, біг на ковзанах 36 метрів спиною вперед, «Малий слалом» з шайбою та «Слалом».

«Малий слалом» – виконується з шайбою. В одній зоні на відстані 6 метрів одна від одної встановлюються фішки. Хокеїст стартує від лінії воріт, робить прискорення до точки вкидання у нейтральній зоні. Виконує повне гальмування, потім прискорюється за ворота, оминає їх. Виконує слаломний біг повз фішки туди та зворотно, знову оминає ворота, робить прискорення до іншої точки вкидання у нейтральній зоні. Виконує повне гальмування, потім знову прискорюється до фінішу на лінії воріт.

«Слалом» – виконується без шайби. Одна пряма лінія обличчям вперед , під час під’їзду до фішки – розворот на рух спиною вперед, наступна пряма – спиною вперед, об’їхавши фішку – далі  обличчям вперед і т. д. На початку руху зі старту фішки повинні знаходитись під правою рукою хокеїста, при поверненні назад – під лівою.

Прийом контрольних нормативів із спеціальної льодової підготовленості здійснює комісія незалежного тестування (КНТ) персональний склад якої, формується згідно із розпорядженням президента Федерації. Цього року до складу комісії увійшли члени штатної команди національної збірної команди України: державний тренер Буткевич О. В., старший тренер з підготовки резерву Дворник А. О. та начальник команди Хохлов І. В. Тестування проводяться за заздалегідь встановленим графіком:

«Крижинка» м. Київ – 05.09.2019,

«Шершні» м. Богуслав – 10.09.2019,

«Кривбас» м. Кривий Ріг – 12.09.2019,

 СДЮСШОР м. Харків – 16.09.2019,

 «Донбас» м. Дружківка -17.09.2019,

 «Лавина» м. Дніпро – 19.09.2019,

 «Автомобіліст» м. Київ – 22.09.2019,

«Кременчук» м. Кременчук – 24.09.2019,

«Сокіл» м. Київ – 26.09.2019.

Тести розпочалися 5-го вересня на столичній ковзанці, що знаходиться на вулиці Шалетт, 6. Тренери команди «Крижинка» Гніденко Артем та Мадера Олексій допомагали гравцям продемонструвати якнайкраще свої навички ковзання та психологічно підтримували їх. Найкращі результати продемонстрували Микита Брагінський та Андрій Новохатній.

10-го вересня тестування продовжилося у Богуславі, найкращий рівень ковзання серед гравців команди продемонстрували Артем Терзі та Назар Сірий. Варто відзначити, незламність двох гравців богуславської команди, які складали нормативи із гіпсовими пов’язками на руках.

Прийом тестів продовжився 12-го вересня у Кривому Розі, тренер криворізької команди Темніков Євгеній допоміг провести тестування на найвищому рівні. Загалом, спеціалісти ДЮСШ-1 у Кривому Розі показали свою професійність та високий рівень організаційної роботи. Усі хокеїсти успішно пройшли тестування, завдяки правильно побудованому процесу тренувань та загальній дисципліні.

У понеділок 16-го вересня нормативи складали вихованці харківського СДЮСШОР. Відразу була помітна якісна фізична підготовка гравців команди та їх антропометричні дані. Своїми результатами членів комісії вразив Назар Бабушкін, продемонструвавши високий рівень володіння ключкою та якісне силове ковзання.

Наступного дня тестування продовжилося у Дружківці на арені «Альтаїр». Хочеться звернути увагу на якість освітлення – вона була найкращою серед усіх арен України. Позитивною рисою команди є велика кількість гравців, що досить не характерно для такого невеликого міста, але над загальним рівнем дисципліни команді потрібно ще попрацювати.

Уранці 19-го вересня тестування проводилося на льодовій арені у Дніпрі. Підопічних Миколи Остякова палко підтримували товариші з юніорської команди «Динамо». Незважаючи на початок тестування о ранній годині,  гравці показали злагоджену командну роботу та непогані результати.

Наступні тестування відбудуться відповідно до затвердженого графіку. Після завершення останнього прийому нормативів комісія незалежного тестування підіб’є підсумки, які будуть розглянуті на найближчому Виконкомі Федерації.

 


Вас може зацікавити