Роман Благий: “Попри важкість отримав задоволення від першого тренування в збірній”

Досвідчений нападник “Маріуполя” Роман Благий поділився з прес-службою Федерації хокею України враженнями від першого тренування в лавах збірної під час збору в Броварах, а також розповів, як буде грати за умови, що відсутній його багаторічний партнер за трійкою нападу.

– Романе, наскільки важко далося перше тренування у лавах збірної, проведене фактично з коліс, та ще й після недільних матчів внутрішнього чемпіонату?

– Мені трохи легше, бо проти “Сокола” в неділю я не грав. Пропускав цей матч через пошкодження. Але зараз вже все гаразд. Проте одначе після ночі в дорозі на тренуванні певна важкість відчувалася. З іншого боку, ми добре знаємо одне одного, не перший день тренуємося й граємо разом. Вийшли і нормально відпрацювали. Від цього тренування радше отримав задоволення.

– Зараз набирає обертів клубний сезон. Емоцій після кожної гри чимало. Це не позначається на стосунках гравців з різних команд у роздягальні збірної?

– Ні. По-перше, ми давно знаємо одне одного без нинішньої прив’язки до клубів. По-друге, люди навчилися чітко відокремлювати клуби і збірну. Тут ми одна команда незалежно від того, хто й де грає.

– На цей збір ви приїхали без свого багаторічного партнера за ланкою Сергія Бабинця.

– На жаль. Сергій у матчі з “Соколом” отримав пошкодження і тепер змушений підлікуватися. Збірній такого хокеїста бракуватиме. Збірній і мені особисто, бо не приховую, що мені комфортно грати в зв’язці з Бабинцем.

– Тренер збірної Вадим Шахрайчук не приховує, що при формуванні ланок буде опиратися на клубні поєднання. З ким без Бабинця гратиме Благий?

– Зі своїми ж, маріупольцями. Я, Вадим Мазур і Олександр Костиков. У кількох попередніх матчах ми з Сашком грали в одній ланці і за клуб, так що нічого нового тут не буде. Майже зігралися. Звісно, в кожного тренера своє бачення, але ми підлаштуємося під вимоги Вадима Валерійовича.

– Під керівництвом Шахрайчука збірна збирається вдруге. Перша проба була на травневому турнірі в словенській Любляні, де команда в неоптимальному складі наче й програла усі п’ять матчів, але виглядала цілком пристойно.

– Враховуючи, що всі наші суперники, окрім Польщі, на тому турнірі знаходяться наразі класом вище, ніж збірна України, ми проявили себе гідно. Провал стався лише в матчі з австрійцями. З рештою команд ми чіплялися до заключних секунд, боролися шайба в шайбу. В окремих матчах нам просто не пощастило перемогти. Десь, звісно, позначилася різниця в класі. Так чи інакше, всі хлопці старалися, боролися. Такі турніри дуже корисні, бо граючи з сильними суперниками, ми ростемо й самі. Переконаний, якби такий турнір відбувався посеред клубного сезону, всі хлопці, які тоді грали за збірну, суттєво додали б у якості гри, швидше б мислили на майданчику, приймали б швидші рішення.

– Що можете сказати про найближчих наших суперників за Euro Hockey Challenge в Будапешті?

– Угорщину знаю дуже добре, бо проти цієї команди ми останнім часом граємо регулярно. З італійцями я особисто не грав ніколи. Ця команда в топ-дивізіоні, а ми, на жаль, поки навіть не в першому. Тому будемо на тлі таких опонентів перевіряти свій рівень і крізь такі матчі додавати в грі. Безперечно, ми поборемося за перемогу в цих матчах.

Vbet — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити