Рішення дисциплінарного комітету щодо подій у матчі № 10 змагань МДХЛУ (2006)

Щодо подій, які трапилися у матчі № 10 змагань з хокею з шайбою серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2006 (U-13) р.н. сезону 2018-2019 рр. (МДХЛУ), що відбувся 09 березня 2019 року у місті Харкові між хокейними командами «Дружба-ХТЗ» (м. Харків) та «Автомобіліст» (м. Київ), дисциплінарним комітетом и прийняті рішення:

– про накладення на старшого тренера команди «Автомобіліст» – Артема Нєвєрова дисциплінарної санкції у вигляді обов’язкової дискваліфікації на 10 (десять) ігор усіх без виключення офіційних змагань з хокею, які проводяться та/або будуть проводитися під егідою Федерації хокею України та/або її відокремлених підрозділів як на території України так і поза її межами, включаючи, турнір серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2006 (U-13) р.н. сезону 2018-2019 рр. (МДХЛУ), за втручання у дії арбітрів та вихід на лід, під час матчу № 10, що відбувся 09 березня 2019 року у місті Харкові між хокейними командами «Дружба-ХТЗ» (м. Харків) та «Автомобіліст» (м. Київ)

– про накладення на спортивного суддю з хокею з шайбою другої категорії – Максима Кузьменка дисциплінарної санкції у вигляді обов’язкової дискваліфікації (позбавлення права виконувати функції головного або лінійного судді при здійсненні суддівського обслуговування) на 2 (дві) наступні гри усіх без виключення офіційних змагань з хокею, які проводяться та/або будуть проводитися під егідою Федерації хокею України та/або її відокремлених підрозділів як на території України так і поза її межами, включаючи, турнір серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл 2006 (U-13) р.н. сезону 2018-2019 рр. (МДХЛУ), за недбале виконання своїх обов’язків під час суддівства матчу № 10, що відбувся 09 березня 2019 року у місті Харкові між хокейними командами «Дружба-ХТЗ» (м. Харків) та «Автомобіліст» (м. Київ), а саме не скористався наданою йому можливістю зупинити гру з метою запобігання загрозі життю та здоров’ю гравця.

– про проведення комітетом хокейних арбітрів Федерації роз’яснювальної роботи з суддями Федерації щодо обов’язкового дотримання принципу пріоритету здоров’я та життя учасників офіційних змагань з хокею з шайбою під час здійснення суддівства.

– про рекомендацію не включати до заявочного списку гравця Окунева Сергія Андрійовича для участі в офіційних змаганнях з хокею з шайбою до встановлення остаточного медичного діагнозу та медичного допуску, затвердженого (виданого) лікарем зі спортивної медицини внаслідок проходження додаткового диспансерного огляду.

– про рекомендацію розглядання можливості посилення процедури медичного допуску до участі в офіційних спортивних змаганнях з хокею з шайбою та здійснення медичного контролю за станом здоров’я учасників змагань з хокею з шайбою.

Дисциплінарні покарання вступають в силу з 03 квітня 2019 року.


Вас може зацікавити