Результативність Данііла Трахта допомогла збірній Україні нокаутувати Латвію

Національна збірна України здобула другу перемогу поспіль у товариському матчі над збірною клубів Латвії, закинувши десять шайб на будь-який смак! Хет-трик у основний час зустрічі записав на свій рахунок нападник Данііл Трахт. Дублем у складі переможців відзначився Ілля Коренчук, а Євген Фадєєв, Віталій Лялька, Владислав Куцевич, Денис Бородай та капітан Ігор Мережко записали до активу по одній шайбі.

Збірна клубів Латвії Збірна України 1:10 (0:30:51:2)

Шайби: 0:1 – Фадеєв (Коренчук), 3:03. 0:2 – Лялька, 10:13. 0:3 – Трахт (Пересунько), 10:55. 0:4 – Коренчук (Пангелов-Юлдашев), 22:07. 0:5 – Куцевич (Андрейків), 22:46. 0:6 – Коренчук (Денискін, Мазур), 23:31. 0:7 – Мережко (Ворона), 33:34. 0:8 – Трахт (більш.), 39:49. 0:9 – Трахт (Мазур), 49:13. 0:10 – Бородай (Ворона), 53:19. 1:10 – Сейєйс, 59:52.

Латвія:. Байярунс-Галейс (Аузіньш, 33:10); Бергманіс – П.Озолс, Равінскіс – Ларіонов – Жоховс, Ходасс – Бергс, Біскінс – Трасунс – Сулсц, Апсітіс – Міллерс, Руллерс – Кайміньш – Езітіс, Якобсонс – Брікманіс, Сейєйс – Брінкманіс – Зіле. Головний тренер – Ерікс Мілунс.

Україна: 29. Дьяченко; 7.Мережко (к) – 26. Ратушний, 17. Пересунько – 10. Мазур – 23. Трахт, 19. Гребеник – 28. Пангелов-Юлдашев, 18. Лялька – 12. Фадеєв – 13. Коренчук, 3.Андрейків – 4.Сисак, 11. Денискін – 15. Куцевич – 14. Морозов, 20.Бородай; 21. Ворона – 24. Ружніков – 16 Панченко. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Арбітри: А.Ансонс (Латвія), А.Кіча (Україна).

Овертайм – 0:1 (Трахт)

Булліти – 1:3 (Бергс – Трахт, Ворона, Морозов).

Штраф: 20 – 10.

15 квітня. Рига. Льодовий палац «Даугава».

Національна збірна України видала справжній «концерт», закинувши у ворота латвійської збірної двозначну кількість шайб у другому за два дні товариському поєдинку. А ще підопічні Вадима Шахрайчука перемогли за межами гри в овертаймі та серії булітів!

«Синьо-жовті» показали серйозність намірів із самого початку і вже до 11-ї хвилини стартового періоду закинули три трудові шайби. А в дебюті другого відрізку матчу питання про переможця вже не стояло, адже українці закинули ще тричі з інтервалом у півтори хвилини. Після шостої шайби наставник господарів Ерік Мілунс зрозумів, що настав час міняти голкіпера, але Яніс Аузіньш, котрий вийшов на заміну, протримався «сухим» лише 24 секунди. Розмочив другого латвійського воротаря наш капітан Ігор Мережко, який опинився віч-на-віч з голкіпером і класно «вбив павука» у верхньому кутку воріт – 7:0.

«Найцікавіше, що Латвія зіграла сильніше, ніж напередодні і створила не один гострий момент біля воріт Богдана Дьяченка, але збірна України виявилася на голову сильнішою у всіх компонентах хокею. Цією перемогою ми завершили другий мікроцикл підготовки до ЧС-2023 та дуже добре, що обійшлося без серйозних травм», – резюмував коуч Вадим Шахрайчук.

Хоча без краплі дьогтю у бочці меду не обійшлося: у третьому періоді невдало врізався у борт активний форвард Ярослав Панченко, котрий  залишив лід лише за допомогою партнерів. Хокеїст отримав невеликий струс мозку, але вже в готелі після вечері почував себе значно краще і навіть іскрив жартами. Ну а другою краплею негативу стала пропущена шайба за 8 секунд до кінця гри, яка «вкрала» у Богдана Дьяченка шатаут. 1:10.

На цьому матч не завершився. Як і напередодні, після 60 хвилин зустрічі суперники зіграли за домовленістю п’ятихвилинний овертайм «3 на 3», де Данііл Трахт знову відзначився після передачі Ігоря Мережка та записав у підсумку чотири шайби за вечір. А потім була булітна серія (по п’ять кидків), у якій наші також взяли гору – 3:1. І тут Трахт – герой вечора, теж відзначився, хоч і не переможною шайбою. У підсумку наш фінський легіонер за дві гри (з урахуванням овертаймів) закинув цілих шість шайб! Браво! Так тримати!

Після двох впевнених перемог над збірною клубів Латвії (6:3, 10:1) команда Вадима Шахрайчука переїжджає до Литви, де зіграє 18-19 квітня два заключні товариські матчі перед стартом чемпіонату світу-2023 в Естонії.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити