Рейтингова зустріч зі збірною з Топ-дивізіону. Анонс матчу Угорщина – Україна

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 5 квітня, о 18:00 за київським часом національна збірна України зіграє свій перший товариський матч у рамках підготовки до ЧС-2023.

🔥18.00 збірна Угорщини – збірна України

Збірна України розпочинає свою підготовку до ЧС-2023 у дивізіоні 1B двома поєдинками у Мішкольці (5-6 квітня) проти національної збірної Угорщини, котра цього року виступить у Топ-дивізіоні та на шляху до форуму зіграє аж 11 контрольних матчів, зокрема з Канадою (9 травня).

У команди Вадима Шахрайчука у програмі підготовки значаться шість поєдинків, але за три тижні до початку чемпіонату світу ця кількість ігор здається оптимальною для нашого тренерського штабу: «Шість ігор – це те, що потрібно під час останнього збору. Мені здається, у нас стільки матчів перед чемпіонатом світу ніколи не було, – каже коуч українців Вадим Шахрайчук. – Єдине, дати ігор з Угорщиною трохи не вписуються в нашу підготовку на початку квітня, але водночас відмовлятися від зустрічей із командою з Топ-дивізіону було б безглуздо»

Як зазначає 64-річний американський наставник Угорщини та клубу «Фегервар» Кевін Константін, нинішній збір та спаринги в Мішкольці – це пробний тренінг-кемп для його команди, де гравці, які розглядаються у ширшому плані, зможуть показати та проявити себе перед основним складом. «На цю частину підготовки запрошено 23 хокеїсти, які зіграють у двох матчах з українцями. Приблизно половина з них зможе продовжити роботу з 10 квітня, коли наш ростер поповниться тими, кого поки що немає. Саме з 10 квітня ми використовуємо тренувальний табір, щоб переконатися, що гравці знають тактику та свою роль у команді», – заявив Кевін Константін.

Незважаючи на свою програму підготовки до чемпіонату світу, результат у очних матчах не буде другорядним для мадяр. Угорці запам’ятали поразку від України у листопаді на домашньому Меморіалі Тамаша Шаркозі (1:2) у поєдинку за третє місце, яка залишила їхню команду за межею призерів. Особливо обурювався і був роздратований тоді екс-тренер клубів НХЛ «Сан-Хосе Шаркс», «Піттсбурґ Пінґвінз» та «Нью-Джерсі Девілз» – Кевін Константін, для якого той турнір був дебютним біля керма збірної Угорщини… Тож мадяри розраховують на реванш, але й українці намагатимуться проявити себе з найкращої сторони, щоб закріпити минулорічний успіх у протистоянні з командою з Топ-16 та задати позитивне тло навчально-тренувальному збору.

Останні п’ять матчів Угорщини та України

13.11.2022 *ЄХЧ *Будапешт Угорщина – Україна 1:2 (Трахт, Кривошапкін)

22.04.2022 *ТМ *Будапешт Угорщина – Україна – 3:2 Б (Морозов, Лялька)

14.04.2022 *ТМ *Мішкольц Угорщина – Україна – 3:1 (Німенко)

16.12.2021 *ЄХЧ *Битом Угорщина – Україна 2:1 ОТ (Благий)

13.11.2021 *ЄХЧ *Будапешт Угорщина – Україна 2:1 (Міхнов)

Титульний партнер національної збірної – INNOVECS

Вас може зацікавити