«Пишаюся, що переміг Бабинця». До старту юнацького ЧС – 19 днів

23 квітня в французькому Анже стартує чемпіонат світу серед юнаків у дивізіоні 1А. Вперше за п’ять років на цих змаганнях зіграє збірна України. Сьогодні, 4 квітня, команда під керівництвом Олександра Бобкіна розпочала підготовку до турніру. На зборі в угорській столиці Будапешті має зібратися 32 хокеїсти, з яких тренери після проведеного 10 квітня матчу проти ровесників з Угорщини оберуть 22-х найкращих, які й представлять команду на першості планети.

У перший день збору в розташування команди приїхали ще не всі хокеїсти. Вечірнє тренування провели 17 польових гравців, три воротарі, а також менеджер команди Сергій Бабинець, асистент головного тренера Руслан Борисенко і 20-річний нападник «Дніпра» Дмитро Кобильник, який у команді виконує роль відео-тренера. Про свої нові обов’язки Дмитро ще обов’язково розкаже в інтерв’ю прес-службі ФХУ. Сьогодні ж він відпрацював у звичній ролі, довкомплектувавши ще не заповнену обойму чинних гравців юнацької збірної.

Вже в ході тренування на ковзанку Хокейної академії Обуди прибули нападники американського «Дальта Айс Гокс» Данило Береза і Михайло Шелудченко. Через кілька годин у готелі до команди долучилися ще два представники юнацьких команд США – оборонці Микита Бондарєв і Ренат Сухонос. За лічені дні в Будапешт прибудуть усі гравці, яких Бобкін хоче переглянути. Зауважимо, що представників українських клубів поміж потенційних учасників чемпіонату світу лише двоє: оборонець «Сокола» Микита Полоницький і нападник «Дніпра» Ілля Щербак.

«Ще ніколи в історії нашої юнацької збірної ми не мали аж настільки гострої конкуренції, – сказав підопічним перед першим тренуванням угорського збору тренер. – Тому вже сам факт, що ви потрапили сюди – велике досягнення. Проте протягом тижня я маю вибрати поміж вас лише 22-х: двох воротарів, сімох оборонців і 13 нападників. Ви повинні показати себе вже й зараз, щоб не хотілося потім дорікнути собі, що недопрацювали. Зараз ви всі в рівних умовах. Показово, що серед вас є хокеїсти, які на початку нинішнього сезону взагалі не розглядалися в статусі кандидатів у цю команду. Але ви звернули на себе увагу своєю працею».

Олександр Левшин

Перше тренування тренерський штаб свідомо зробив ознайомчим: хокеїсти не отримували великих навантажень, не відпрацьовували складних комбінацій. Але навіть при цьому інтенсивність роботи залишалася високою. В тренера Бобкіна по-іншому не буває. Під час пауз наставник багато жартував. В основному над тими хокеїстами, яких добре знає з часів попередніх зборів. Новачків майже не чіпав. «Левшин, лови шайбу, – підкинувши диск у гору, звернувся Бобкін до голкіпера-новачка. – Не буду ж я над тобою жартувати. Ти мене ще не знаєш. Але завтра будеш отримувати на рівні з усіма».

Загалом перше тренування в доброму настрої провели всі хокеїсти. А воротар Роман Батіг (на фото) згадав у контексті недавнього фінішу чемпіонату України випадок з лютневих зборів юнацької збірної в тій же Хокейній академії Обуди. «Дивився матчі фінальної серії «Сокіл» – «Кременчук» і коли Сергій Бабинець закинув шайбу, яка вирішила долю чемпіонства на користь киян, мав підстави трохи попишатися. Бо в лютому ми з Сергієм посперечалися і він не зміг мені закинути жодного булліта», – каже Роман.

Під час сьогоднішньої двосторонки Бабинець і Кобильник закинули молодим воротарям по шайбі. А ще один тренер Руслан Борисенко завершив роботу трохи раніше через розсічення губи.

Справді серйозна робота, за словами Олександра Бобкіна, в команди розпочнеться від завтра, 5 квітня. Протягом двох днів хлопці працюватимуть у режимі дворазових тренувань. Де так само вистачатиме жартів, але де буде важка праця і багато емоцій.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Титульний партнер юнацької збірної – INNOVECS

Вас може зацікавити