Пилип Пангелов-Юлдашев гратиме в польській Екстраклясі

28-річний оборонець збірної України Пилип Пангелов-Юлдашев став гравцем польської «Унії» з Освенцима. Він підписав з новим клубом річний контракт.

Пангелов-Юдашев народився в 1994 році у Києві, в спортивній родині. Його батько, Раміль Юдашев є легендою київського «Сокола», виступав за збірні СССР і України. Бабуся Тамара Пангелова – чемпіонка Європи-1972 з бігу на 1500 метрів. У тому ж році вона виступала на Олімпійських іграх у Мюнхені і посіла там сьоме місце.

Хокейне становлення Пилип пройшов у росії: спершу в 2011-2015 роках виступав у Молодіжній хокейній лізі за «Толпар» з Уфи, а в 2015-2019-му грав у Вищій лізі, за «Звєзду» з Дімітрова, «Дізель» з Пензи, «Спутнік» з Нижнього Тагіла і ЦСК ВВС з Самари. Загалом у ВХЛ Пангелов-Юлдашев провів 165 матчів і набрала 22 (4 + 18) очків.

Три попередніх сезони Пилип представляв донецький «Донбас» (108 матчів, 14 голів і 45 передач). У сезоні-2020/2021 Пангелов-Юлдашев став з донеччанами чемпіоном України і був визнаний найкращим оборонцем і найціннішим гравцем турніру.

За збірну України Пилип грає з 2019 року, представляв команду на двох чемпіонатах світу в дивізіоні 1В. Цієї весни на першості планети в польських Тихах оборонець відіграв усі чотири матчі. На його рахунку три результативні передачі.

Додамо, що найближчим часом «Унія» з Освенцима оголосить про підписання ще одного українського хокеїста. Також один із українських фахівців є кандидатом на посаду наставника команди.

Вас може зацікавити