Програємо фавориту. Україна не впоралася з Казахстаном на юнацькому ЧС

Юнацька збірна України програла в четвертому поєдинку чемпіонату світу в дивізіоні 1А казахстанцям. Суперники після цієї перемоги продовжують боротьбу за чемпіонство. Ми сподіваємося втриматися в другому за силами ешелоні світового хокею й очікуємо на сьогоднішні вечірні матчі, а також на свою заключну зустріч проти японців.

Казахстан U18 – Україна U18 – 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

Шайби: 1:0 – Кім (Нуркенов), 11:56. 2:0 – Русланули (Сімонов), 20:28. 3:0 – Сімонов (Ляпунов, 4х4), 23:40. 4:0 – Сімонов (Ляпунов), 31:21. 5:0 – Ситников (Амірханов), 36:36

Казахстан: Нікітін; Жуссупбеков – Решетко, Ляпунов – Русланули – Сімонов; Большедворський – Оразов, Нуркенов – Бейсембаєв – Кім; Оспанов – Леута, Канкін – Міґунов – Ситников; Шакшабаєв, Ґросс – Левковець – Корчаґін; Амірханов. Тренер – Сєрґєй Стариґін

Україна: Левшин (Жуков, 23:40); Пуздрановський – Іщенко, Іващенко (А) – Євтехов – Купріянов; Бондарєв – Трущенко, Шульга – Яловий – Береза; Полоницький – Здоровець (А), Кравченко – Шелудченко – Герасименко (К); Боднар, Сафронов. Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

27 квітня. Анже (Франція). Icepark

«Щастить» нашій збірній на цьому чемпіонаті траплятися на шляху пораненому звірові, тобто командам, які мають статус фаворитів, котрі перед зустріччю з нами програвали. З данцями ми грали після того, як скандинави поступилися в стартовому турі японцям. Кахахстан на нас вийшов, поступившись напередодні 3:8 Данії.

Нагода захопити перевагу в збірної України з’явилася майже одразу: з 14-ї секунди, після того, як оборонець суперників Жуссупбеков необачно вибив шайбу за межі майданчика, наша команда грала в більшості. Проте розіграти зайвого українцям не вдалося, хоча Михайло Гапоненко й мав непогану нагоду відзначитися. Загалом володіти перевагою нашій команді вдалося десь вісім хвилин. За цей час суперники встигли обмінятися моментами: українців просто дивом врятував Олександр Левшин, а голкіпера суперників не зумів переграти Михайло Шелудченко. Надалі поступово окреслили своє домінування казахстанці. Відкрили рахунок вони після помилки Андрія Пуздрановського, а потім могли збільшити перевагу наприкінці періоду, граючи в більшості.

Вирішальним у цій зустрічі став другий період, під час якого українська збірна пропустила відразу чотири шайби. Сипатися все почало буквально з 28-ї секунди, коли з «вусів» у нижній кут влучно пробив Ассаналі Русланули. Після того, ж як у форматі 4х4 Сємйон Сімонов закинув третю шайбу, наш тренерський штаб почав думати про заключний матч з японцями. Принаймні, про це свідчить заміна воротарів, адже Левшина в жодній з трьох шайб не звинуватиш.

Найліпші нагоди розмочити рахунок наші хокеїсти мали за рахунку 0:4, причому граючи в меншості. У цей час Микита Яловий та Микита Іващенко двічі вибігали на побачення з голкіпером суперників, але в обох випадках дуелі Владіміру Нікітіну програвали.

В усій цій історії найбільше тішить, що наша команда не розсипалася остаточно і в заключному періоді не пропускала. Хоча зробити це було нелегко: суперники понад хвилину мали подвійну більшість, а загалом наша команда заробила в цьому відрізку вісім хвилин штрафу. Треба віддати належне найперше голкіперові Єгору Жукову, який у зміг відстояти свої ворота в критичні моменти недоторканими.

Післязавтра, 29 квітня, чемпіонат світу в дивізіоні 1А завершується. Заключний матч наша збірна зіграє проти японців. Відповідь на те, якою буде вартість цієї зустрічі, можуть дати наступні поєдинки четвертого туру. Найперше – матч між данцями і французами, який розпочинається сьогодні о 20:30 за київським часом. У разі перемоги збірної Данії в основний час Франція покине дивізіон 1А достроково. Ні – боротьба за життя триватиме. Збірна Казахстану натомість зацікавлена в тому, щоб французи відібрали очки в данців найбільше. Наразі фаворити мають по одній поразці, але Данія перемогла Казахстан в очному матчі і має завдяки цьому перевагу.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити