Прийнято рішення щодо створення Української молодіжної хокейної ліги (УМХЛ)

Результати виступів збірних команд юніорів свідчать про те, що для національної збірної України вкрай необхідній якісний резерв гравців.

Підготовка юних хокеїстів та кваліфікованих тренерських кадрів – одне з основних завдань, поетапна реалізація яких дозволить закласти фундамент майбутніх перемог українського хокею. Для реалізації цього задуму створено робочу групу з розробки та впровадження єдиної системи підготовки юних хокеїстів. Також готується комплексна програма підвищення кваліфікації тренерських кадрів, яка включатиме в себе підготовку, перепідготовку, ліцензування, впровадження сучасних хокейних методик.

Ще одним важливим фактором є проведення Всеукраїнських змагань з хокею серед юнаків різних вікових категорій, як квінтесенція всієї навчально-виховної роботи в дитячо-юнацьких спортивних школах.

Враховуючи необхідність змін в  дитячо-юнацьких змаганнях, Федерацією хокею України прийнято рішення щодо створення Української молодіжної хокейної ліги (УМХЛ), яка буде опікуватися організацією дитячо-юнацьких змагань у всіх вікових категоріях починаючи з сезону 2019-2020 років. У діяльності УМХЛ буде використаний досвід провідних європейських та північноамериканських ліг.

УМХЛ – це принципово нова, прозора для всіх учасників організація, діяльність якої спрямована на розвиток дитячого-юнацького хокею в Україні.

Основними напрямками роботи УМХЛ є:

  • забезпечення проведення змагань за єдиними прозорими правилами для усіх вікових груп, що будуть враховувати економічну складову та забезпечення умов для якісного освітнього процесу;
  • аналіз виступу спортсменів по кожній віковій категорії;
  • співробітництво з органами державної влади та місцевого самоврядування для забезпечення кращих умов розвитку хокею на місцях;
  • робота по залученню меценатів, спонсорів та партнерів;
  • широке висвітлення подій в дитячо-юнацькому хокеї;
  • проведення регулярних акцій та заходів, спрямованих на створення позитивного іміджу цього виду спорту, а також залучення більшої кількості дітей до занять хокеєм.

Найближчим часом буде презентовано програму діяльності УМХЛ, поставлені цілі на сезон 2019/2020 років та шляхи їх реалізації.


Вас може зацікавити