Посібник із розвитку молодих гравців від Міжнародної федерації хокею

Місія Міжнародної федерації хокею (далі – IIHF) – спрямовувати, розвивати та популяризувати чоловічий та жіночий хокей із шайбою у всіх формах та у будь-якому віці. У тому числі за рахунок підвищення кваліфікації тренерів і офіційних представників хокейних організацій у всьому світі. Підхід IIHF до глобального покращення найшвидшої командної гри у світі полягає в підтримці національних асоціацій-членів (the Member National Associations – далі MNA) в розвитку хокею у своїх країнах. Центр із розвитку гравців IIHF (Development Hub) забезпечує МNА, клуби та інші зацікавлені сторони допоміжними ресурсами для поліпшення місцевих тренувальних і освітніх програм. 

Посібник з розвитку гравців IIHF (далі – IIHF PDG) має на меті надати MNA та клубам необхідні ресурси та вказівки для вироблення власних програм із розвитку хокеїстів, а також створення нових чи вдосконалення вже існуючих моделей покращення форми спортсменів. IIHF PDG пропонує тренерам, батькам, керівникам тренерських штабів та спеціалістам із розвитку гравців у МNА та в клубах не тільки теорію, а й практичні вправи та поради, як проводити тренування із поліпшення конкретних якостей гравців. Згідно з баченням IIHF, кожен, хто бере участь у грі, незалежно від його чи її ролі, повинен створити середовище, яке максимально розвиватиме самих хокеїстів.

IIHF PDG – це не набір правил; це поради, які мають на меті підтримати розвиток хокеїстів, щоб найповніше розкрити їхній потенціал. Відповідно до головних принципів IIHF PDG, гравці будуть гармонічно рости в хокейному плані за рахунок застосування зазначених у розділі рекомендацій та практик із тренувань як на льоду, так і поза ним.

У розділі Ви знайдете інформацію для гравців різних рівнів. Ви можете починати працювати зі своїми підопічними у формі гри, поступово підключаючи елементи змагання й підвищуючи рівень складності завдань. Ба більше, у IIHF PDG Ви знайдете і рекомендації щодо оптимального використання льодової арени/зали, аби в тренуванні взяло участь якомога більше спортсменів, але при цьому вони не заважали одне одному.  

Майже сотня фахівців і надалі створюють та вносять свій внесок у поліпшення IIHF PDG. Зокрема, до написання матеріалів уже долучились Фінський інститут спорту у муніципалітеті Гейнола, а також національні асоціації-члени IIHF Канади, Чехії, Фінляндії, Швеції та США.

Посилання на Центр із розвитку (Development Hub).

Посилання на посібник із розвитку молодих гравців (The IIHF Player Development Guide (IIHF PDG)).

Джерело: IIHF


Вас може зацікавити