Польща – Україна. Анонс ключового матчу олімпійської передкваліфікації

Сьогодні, 9 лютого, ввечері, для національної збірної України, яка проводить олімпійський передкваліфікаційний турнір у польському Сосновці, настає момент істини. Як і очікувалося, визначальною за єдину путівку в наступний раунд турніру стане гра збірних Польщі і України. У стартовому турі обидва суперники здобули перемоги по 4:0: поляки – над естонцями, українці – над корейцями. Страшно подумати, але виграти в поляків ми не можемо вже 11 років чи 15 матчів поспіль.

Статистика очних зустрічей української і польської збірних дійсно приголомшлива: команди зустрічаються майже щороку, деколи – по кілька разів, але востаннє українцям вдавалося перемагати ще 20 квітня 2013-го, коли у рамках чемпіонату світу в Донецьку наші хокеїсти поступалися 0:2, але вирвали перемогу 4:3. Цікаво, що одним із головних героїв тієї зустрічі був Олег Шафаренко, нинішній асистент головного тренера збірної України, котрий закинув другу шайбу сам і асистував Олегові Тимченку та Олександру Матерухіну, коли ті закидали втретє і вчетверте. Ще один гол у тому матчі записав до активу Роман Благий, нинішній капітан очолюваного Шафаренком київського «Сокола», який коментуватиме сьогоднішній матч для глядачів Суспільне.Спорт і Youtube-каналу ФХУ. Єдиним гравцем у складі нашої команди, який брав участь у тій грі і з великою долею вірогідності зіграє сьогодні, є центрфорвард Віктор Захаров. У поляків таких хокеїстів більше: оборонці Павел Дроня, Патрік Вайда, Каміл Гурни, нападники Ґжеґож Пасют, Крістіан Дзюбіньскі.

Той самий гол Шафаренка

Домашній кваліфікаційний олімпійський турнір поляки розпочали з упевненої перемоги над естонцями. Кадра вразила суперників шквальним початком, перекидавши в першому періоді балтійців 15:6. Але закинути в цьому відрізку полякам не вдалося. Голкіпер Віллем-Генрік Коітмаа демонстрував дива надійності і пропустив уперше від Філіпа Коморскі лише в середині матчу. Пізніше ще по шайбі закинули Матеуш Міхальскі, Домінік Пас і Якуб Ванацкі, а найкращим гравцем матчу взагалі був названий голкіпер Давід Заболотни, котрий відбив наче всього 11 кидків, але кілька разів команду врятував.

Взагалі, Польща у цій кваліфікації і перед нею відзначається надійністю в обороні. У товариському матчі за три дні до турніру поляки розгромили корейців 6:0 і теж не пропустили. Це за умови, що в їх складі немає голкіпера Джона Мюррея, котрий пропускає турнір через травму.

Зрештою, нам своє робити. Настав час ламати неприємні серії й розпочинати нові, позитивні.

Матч Польща – Україна розпочнеться на ArcelorMittal Park у Сосновці о 21:15 за київським часом. Трансляція буде доступною на телеканалі Суспільне.Спорт і Youtube-каналі ФХУ. Одним із коментаторів матчу буде Роман Благий.

INNOVECS – титульний партнер національної збірної

Вас може зацікавити