Початок Європейського тижня спорту. Як це було?

У суботу, 21 вересня, на Контрактовій площі у Києві відбулось урочисте відкриття Європейського тижня спорту в Україні. Цим днем розпочинається серія спортивно-оздоровчих подій у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Полтаві, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому.

Європейський тиждень спорту — це ініціатива Європейської комісії, спрямована на популяризацію фізичної активності та здорового способу життя. Захід проходить щороку в останній тиждень вересня і охоплює всі країни Європи. З 2018 року Україна також бере участь у цій європейській ініціативі.

На вихідних в центрі Києва було представлено понад 60 федерацій олімпійських та неолімпійських видів спорту, серед яких: хокей, волейбол, легка атлетика, стрибки в воду, середньовічний бій, художня гімнастика, брейк-данс, важка атлетика та багато інших. Кожен відвідувач міг спробувати себе у всіх представлених видах спорту.

Організаторами заходів в Україні виступили Міністерство молоді та спорту України та Державна установа «Спорт для всіх», за підтримки програми Президента України «Активні Парки», Європейської комісії, ініціативи #BeActive та НОК України.

У перший день події на Контрактовій площі відбулась церемонія відкриття, де взяли участь Міністр Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент НОК України Вадим Гутцайт, а також представники Посольства Франції в Україні. На сцену також вийшли титуловані українські спортсмени серед яких Ольга Саладуха, Парвіз Насібов, Ірина Геращенко, Олег Верняєв, Олексій Середа, Марина Алексіїва та інші.

Федерація хокею України також була представлена на тижні спорту, залучивши тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл Києва «Сокола» та «Крижинки». Вони допомагали всім охочим навчитись правильно тримати ключку та закинути свою першу шайбу. Свою першу спробу в хокеї зробили також Владислава Алексіїва – синхроністка, бронзова призерка літніх Олімпійських ігор 2020 року та Ірина Геращенко – стрибунка у висоту, бронзова призерка Олімпійських ігор 2024 року.

Наступними вихідними свято спорту у Києві продовжиться, то ж чекаємо на вас 28-29 вересня на Контрактовій площі.

Вас може зацікавити