Олексій Ворона та Олександр Пересунько продовжать кар’єру у Словаччині

Нападники збірної України 25-річний Олексій Ворона та 23-річний Олександр Пересунько визначилися з командою наступного сезону. Хокеїсти розпочнуть виступи у першій словацькій лізі у складі новоствореної команди «Аквасіті Пайкс». Ця команда на один сезон переїхала з Левіце до Попраду через реконструкцію домашнього стадіону та заміну охолодження більш ніж на 800 000 євро.

Водночас проект «Аквасіті Пайкс» підписав угоду про співпрацю з головною командою міста – «Попрадом», яка передбачає обмін гравцями в ході сезону. Тож під час чемпіонату Словаччини українці напевно матимуть можливість піднятися вище та зіграти у статусній екстралізі – за «Попрад».

Цікаво, що харків’янин Олександр Пересунько якраз і закінчував минулий чемпіонат у «Попраді» (9 ігор, 1 гол, 3 передачі), а розпочинав сезон-2022/23 в угорському «Уйпешті» (33 ігри, 14 шайб, 28 асистів).

А ось найкращий бомбардир чемпіонату світу-2023 в Естонії киянин Олексій Ворона (5 ігор, 5 шайб, 8 передач) входив у минулий сезон у складі польського «Подхале» (36 ігор, 9 голів, 15 асистів), а після Нового року закінчував виступи саме у словацькому ХК «Левіце» (10 ігор, 8 шайб, 5 передач), котрий тимчасово трансформувався в «Аквасіті Пайкс».

Вас може зацікавити