Олександр Єфімов: «Розробка логотипу – це творчий процес!»

Пресслужба Федерації хокею України поспілкувалась з головою відокремленого підрозділу Федерації у місті Києві Олександром Єфімовим та дізналася як створювався логотип Української молодіжної хокейної ліги, коли почнуться змагання та як будуть називатися дивізіони, на які будуть поділені команди.

– Нещодавно було презентовано новий логотип УМХЛ. Як проводилась його розробка? Хто брав участь у його створенні?

– Створення логотипу, який будуть впізнавати – це мистецтво. Тож його розробкою для УМХЛ займалися професійні дизайнери, які орієнтувалися на наші побажання і технічне завдання. Воно було наступним: лого у стилі мінімалізму, яке буде запам’ятовуватись і однаково гарно виглядати в чорно-білому і кольоровому варіантах, а також передавати основні ідеї ліги. Крім цього, необхідно було відобразити колір національного прапора, абревіатуру назви ліги і ключові символи хокею. Нам пропонували багато різних ідей, але досить довго не вдавалося створити базовий елемент, який би став основою. Розробка логотипу – це творчий процес, у якому брали участь усі члени оргкомітету змагань.

І все ж таки дизайн – це суб’єктивне поняття, і ми сподіваємось, що виконали добре це завдання і, що нам таки вдалося створити логотип, який буде позитивно прийнятий хокейною громадськістю. Адже хороший брендовий знак – це щось одночасно просте й досить глибоке. Це щось зрозуміле і, водночас, те, що надовго викарбовується у нашій пам’яті.

– Коли планується оголошення регламенту змагань?

– Усі регламентні документи регіональних змагань у вікових категоріях юнаків 2007 – 2012 років народження відправлено школам ще 19 червня. До кінця цього тижня команди отримають Регламентні документи змагань у вікових категоріях 2000 – 2006 років народження.

У подальшому згідно з графіком заявочної кампанії ми чекаємо від команд попередніх заявок. Після цього, враховуючи їх, будуть допрацьовані календарі змагань. Планується, що фінальний варіант цих календарів команди отримають до першого вересня.

Сама заявочна кампанія відбудеться у вересні. Згідно з попередніми усними заявками шкіл змагання відбудуться у дев’яти вікових категоріях, у яких братимуть участь більше сотні команд. Змагання будуть проходити в дванадцяти регіонах України, а їх учасниками стануть команди з сімнадцяти міст.

Також нещодавно проводилося опитування у соціальній мережі Фейсбук про назви груп, на які будуть розділені команди. Тож як вони будуть називатися?

– Остаточне рішення ще не прийняте, але найімовірніше, що дивізіони будуть названі на честь знаменитих українських гравців. Адже ми переконані, що саме з дитинства потрібно знайомити юних хокеїстів зі спортсменами, які прославляли Україну на міжнародній хокейній арені і стали успішними не тільки завдяки своєму таланту. Адже як казав Дмитро Христич у одному зі своїх інтерв’ю: «Або таланту, або характеру, або працьовитості недостатньо, щоб досягти успіхів у хокеї. Потрібно мати усе це!»

– І всіх вболівальників хвилює питання. Коли ж старт нового сезону?

– Старт першого сезону Української молодіжної хокейної ліги планується на 5 жовтня.


Вас може зацікавити