Олександр Бобкін: «Захарченко має час, щоб вивести збірну України до дивізіону 1A»

Херсонський «Дніпро» став головним відкриттям першої половини чемпіонату України. Вимушено перебазувавшись до Калуша влітку, новому тренерському штабу «щук» на чолі з Олександром Бобкіним та Русланом Борисенком за короткий термін вдалося зібрати та створити молоду бойову команду, якою сьогодні може пишатися будь-який мешканець Херсона та області. До зимової паузи команда з кавунової столиці прикотила на третій позиції (39 очок у 16 іграх), але за втраченими балами «Дніпро» – лідер національної першості. І на цьому зупинятись не збирається. Під час зимової паузи у чемпіонаті проміжні підсумки першої половини сезону підбив керманич “Дніпра” Олександр Бобкін.

– Олександре Васильовичу, до зимової паузи «Дніпро» зумів під вашим керівництвом заробити чудовий відсоток набраних очок – 81,25%. На яку оцінку заслуговує ваша команда за підсумками першої частини чемпіонату?

– У 16-ти матчах команда здобула 13 перемог і три матчі програла. Певен, хокеїсти заслужили оцінку «добре», але можна і потрібно прагнути набирати ще більше очок!

– Згадаєте найдосконаліший матч цього чемпіонату?

– Я не хотів би виділяти один чи кілька окремих матчів. Вважаю, що всі перемоги, які ми здобули, по-своєму прекрасні і для кожної з них було виконано великий обсяг роботи. До речі, поразки теж корисно згадувати, бо їх легше аналізувати, ніж перемоги.

–  Хто із хокеїстів запам’ятався, хто розчарував?

– Усі зіграли на своєму рівні. Скажімо, форвард збірної України та «Кременчука» Віталій Лялька повернувся до національного чемпіонату великим майстром, і він підтвердив свій клас, захопивши першу позицію у списку бомбардирів (30 очок у 18 матчах). Також для мене очікувано побив рекорд результативності в історії чемпіонатів України Сергій Бабинець із «Сокола», який іде у трійці лідерів за системою «гол+пас» у своїй команді. Можливо, 30 очок Руслана Ромащенка з «Легіону» стануть великим одкровенням для шанувальників хокею, але й тут не варто забувати, що Ромащенко – визнаний бомбардир, який вже набирав за сезон понад 80 очок у складі «Білого Барса». Тож перша частина цьогорічного чемпіонату пройшла без великих несподіванок. Принаймні для мене.

Щодо гравців «Дніпра», то хотілося б бачити хлопців вище у списках бомбардирських досягнень. Особливо це стосується перших двох трійок нападу.

– Хто із суперників сподобався і чому?

– Тішить команда «Харківських Берсерків», яка виступає переважно вихованцями місцевої школи хокею та залучає до складу багато молоді. В принципі, мені імпонують усі колективи, які відкривають дорогу до професійного хокею молодим виконавцям. Якщо не зараз «обкатувати» підростаюче покоління, то коли?!

–  Хто з гравців вашої команди досяг найбільшого прогресу?

– Імпонує ставлення до хокею та становлення як лідера команди «Дніпро» – Миколи Дворника. Також неможливо заплющити очі на стрімкий прогрес та виклик до збірної України четвірки гравців: Гребеника, Ратушного, Бородая, Целогородцева. Те, що хлопці поїхали у турне по Канаді та на Універсіаду в США – стане чудовим прикладом для інших хокеїстів та неоціненним міжнародним досвідом для них самих. Сподіваюся, загартування у збірній допоможе їм у майбутньому бути лідерами у своїх колективах, де б вони не грали…

Також прогресує і наш воротар Едуард Захарченко, який отримує максимальну довіру, грає усі матчі та є лідером у роздягальні. При цьому Едік ще не вийшов на свій звичний рівень, який ми всі пам’ятаємо та знаємо… Вважаю, що Захарченко ще має час досягти піку форми до весни, щоб вивести національну збірну України до дивізіону 1A. Впевнений, що Едуард знає свій справжній рівень і старанно працює задля досягнення поставлених перед собою цілей.

– Які найбільші плюси-мінуси ви б відзначили у чемпіонаті?

– Окреме дякую всьому офісу Федерації хокею України за те, що цей чемпіонат взагалі проводиться. Це величезне щастя за нинішніх умов займатися улюбленою справою і мати при цьому роботу! Як ви пам’ятаєте, всього цього могло й не бути, оскільки влітку розглядався пріоритетний варіант участі нашої молодіжної збірної України в одному із сильних європейських чемпіонатів, але з технічних причин цей варіант зірвався і лише потім «закипіла» робота із запуску національної першості… Президент ФХУ Георгій Зубко пообіцяв нам цікавий та конкурентний чемпіонат країни, який, треба визнати, таким і виходить.

Також слід віддати належне всім керівникам команд, які разом із ФХУ взяли на себе зобов’язання за проведення цього чемпіонату та будь-якими способами вишукують можливості для нормального функціонування команд у чемпіонаті. Тож мінусів, як таких, я не бачу. А повітряні тривоги – нормальне явище за умов війни. Те, що матчі перериваються чи відкладаються – не проблема. Виконуються вказівки з техніки безпеки, тому всі живі. Слава ЗСУ! Слава феноменальному головнокомандувачу армії Валерію Залужному та всім тим воїнам, які жертвуючи життям зупинили широкомасштабний наступ «русні» на міста та села України, а зараз і звільнили більшість з них, зокрема наш Херсон. Герої не вмирають!

– За якою програмою працюватимете в цю паузу? Які завдання ставите перед командою на зимово-весняну частину чемпіонату?

– «Дніпро» зробив непоганий очковий доробок, тому зараз необхідно утриматися на вершині та виконати поставлене влітку завдання – пробитися у фінал та поборотися за «золото». За півроку цілі не змінилися! Попереду у нас 6 виїзних ігор, тож готуємось. Так, непросто розписати і правильно побудувати тренувальний процес без чотирьох гравців з першої п’ятірки, які задіяні у студентській збірній, але ми не скиглимо. Впораємося! Все буде Україна!

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Бомбардири «Дніпра»

(Гол+пас)

1. Артем Целогородцев – 23 (10+13)

2. Дмитро Попережай – 21 (9+12)

3. Микола Дворник – 19 (6+13)

4. Денис Бородай – 13 (8+5)

Дмитро Кобильник – 13 (4+9)

Вкидання

1. Нікіта Лєсніков – 60% (+60/-40)

2. Микола Дворник – 53,87% (+216/-185)

3. Дмитро Кобильник – 53,21% (+83/-73)

4. Данило Тищенко – 46,31% (+113/-131)

5. Михайло Цюра – 43,94% (+29/-37)

Штрафники

1. Нікіта Лєсніков – 32 хв.

2. Данило Тищенко – 22 хв.

3-4. Артем Портной – 20 хв.
Олександр Койда – 20 хв.

5. Микола Дворник – 12 хв.

Вас може зацікавити