Олег Ігнатьєв: «Необхідно забути тріумфи минулого!»

Тренер молодіжної збірної команди України Олег Ігнатьєв про збір команди та підготовку до турніру 4-ох націй.

1. Розкажіть детальніше як проходитиме збір? На що найбільше звернете увагу під час тренувань?

Насамперед, звернемо увагу на функціональну підготовку та ігровий тонус хокеїстів. Саме ці критерії важливі у сучасному хокеї. Проаналізувавши усі результати та зробивши певні висновки, будемо балансувати і будувати модель нашої гри на майбутній турнір.

2. Як формували склад? На що звертали увагу при виборі гравців?

Формування складу завдання не з легких. На жаль, на сьогодні у нас великий дефіцит хокеїстів базового віку молодіжної національної збірної (2000 рік народження).Нам доводиться запрошувати молодших хлопців на збір. Той, хто гарно себе покаже на ньому і взагалі протягом цього місяця, ті і зіграють на матчах чемпіонату світу у грудні.

3. З 7 по 9 листопада гратимете в Броварах на турнірі 4-ох націй. Кого вважаєте своїм принципіальним суперником?

Передусім наш принципіальний суперник – ми самі. Я повторюся: цей навчально-тренувальний збір і турнір проводяться для того, щоб обрати гідних кандидатів, які захищатимуть кольори країни на майбутньому чемпіонаті.

4. Чи є тогорішня перемога юніорської збірної додатковим тиском на хлопців сьогодні?

Не зовсім коректно порівнювати молодіжний та юніорський чемпіонати.  Зовсім різні рівні по усім параметрам: віковим та фізіологічним. На молодіжному чемпіонаті грають вже не юнаки, а чоловіки. Вони демонструють зовсім іншу фізичну підготовку, швидкість прийняття рішень під час гри та динаміку руху. Тому забуваємо про тріумфи минулого і починаємо роботу з чистого аркушу.

5. Чи буде правдивим твердження, що за ці декілька днів буде проведено серйозну роботу над зіграністю команди?

Так, це одне з головних завдань цього навчально-тренувального збору. Гравцям потрібно стати одним єдиним цілим. Оскільки, як я раніше казав, у нашій країні дефіцит гравців 2000 року народження, нам необхідно бути одним цілим не тільки на льоду, а й поза його межами. Це стане нашою сильною стороною. Тому акцентуватимемо увагу саме на зіграності гравців, взаємодії між ними. Головна мета – створити збалансований колектив, який буде чітко виконувати, переносити і закріпляти на льоду настанови тренерського штабу.


Вас може зацікавити