В чемпіонаті України з хокею серед жінок 2018-2019 років братимуть участь три команди

26 жовтня 2018 року стартує третій чемпіонат України серед жіночих команд. Загалом сезон 2018-2019 років буде особливим для жінок-хокеїсток, адже в січні 2019 року нашій знову створеній національній жіночій збірній брати участь у кваліфікації до чемпіонату світу в південноафриканському Кейптауні. Виходячи з цього, проведення національного чемпіонату, в якому виступає більшість кандидатів до складу збірної, має надзвичайно важливе значення.

Підготовка до проведення національного чемпіонату розпочалась заздалегідь. Жіночий комітет Федерації хокею України провів традиційну нараду керівників команд, на якій були розглянуті основні аспекти проведення національного чемпіонату. Зокрема, було пройняте рішення щодо затвердження регламенту чемпіонату України з хокею серед жінок строком на 5 років. Дане рішення було підтримано усіма командами-учасницями змагання. Кожна команда надала свої пропозиції, більшість із яких були прийняті та включені до фінальної редакції регламенту.

В той же час Федерація працює над можливістю створення нових команд в різних регіонах України, а також залученням дівчат до регулярних занять хокеєм.

При цьому слід зауважити, що жіночі команди не отримують фінансування з державного та місцевих бюджетів, а існують виключно за рахунок коштів засновників та спонсорів. Доводиться констатувати той факт, що нерідко у ролі спонсорів виступають самі спортсменки.

Ще на етапі подачі заявочних документів про неможливість участі в змаганні проінформувала команда «Дніпровські Білки» (м. Дніпро). А незадовго до старту чемпіонату про свою неучасть повідомили «Королеви Дніпра» (м. Дніпро) та «Лавина» (м. Кременчук). Причини, що спонукали керівників команд відмовитися від участі в змаганні – а в першу чергу мова йде про фінансову складову, – нажаль не можуть бути вирішені зусиллями Жіночого комітету чи Федерацією в цілому.

Проте не зважаючи на всі форс-мажорні обставини, ІІІ чемпіонат України з хокею серед жінок відбудеться! Участь у ньому братимуть хокейні команди «Пантери» (м. Харків), «Україночка (м. Київ) та новачок чемпіонату – «Автомобіліст» (м. Київ). Також завдяки оперативній роботі керівників хокейних команд всі гравці-кандидати до складу національної жіночої збірної команди України з хокею будуть брати участь в національному чемпіонаті. При цьому ні на день не припиняється робота по збереженню команд, що пропускають сезон 2018-2019 років.

Жіночий комітет Федерації переконаний, що на вболівальників очікують незабутні хокейні баталії. Тож всі на хокей!


Вас може зацікавити