Офіційна заява ФХУ: Рішення так званого “генерального конгресу” в Кременчуку є нелегітимними

22 вересня в Кременчуку відбулася подія, яку її організатори назвали “генеральним конгресом ФХУ”. На цьому зібранні було оголошено про “обрання нового президента Федерації хокею України”.

Федерація хокею України офіційно заявляє, що не визнає результатів жодного з голосувань так званого “генерального конгресу”, оскільки він був проведений з порушенням статуту ФХУ та чинного законодавства України. Основною причиною є те, що ініціатива про скликання цього конгресу, яку висловила частина членів Ради Федерації 19 липня 2024 року, була здійснена у незаконний спосіб. Протокол цього зібрання не був зареєстрований Міністерством юстиції України (додається відповідний документ).

У зв’язку зі спробою незаконного захоплення влади в організації, Національна поліція України відкрила кримінальне провадження. В межах цього провадження було винесено заборону на внесення змін до реєстраційних документів (зокрема, до складу керівних органів) та проведено обшуки у ряду причетних осіб.

Офіційно інформуємо, що Генеральний Конгрес Федерації, відповідно до чинного статуту, відбудеться наприкінці грудня цього року. Точну дату та місце проведення заходу буде оголошено на одному з найближчих засідань Ради Федерації.

Просимо представників ЗМІ керуватися лише офіційною інформацією, опублікованою на медіа-ресурсах ФХУ.

Вас може зацікавити