Нові рекомендації від IIHF по процедурі проведення вкидань

Нові рекомендації IIHF по процедурі проведення вкидань.

Застосовуються в Україні починаючи з 01.02.2019 року.

Новий формат проведення вкидань було введено щоб скоротити тривалість зупинок, які були спричинені заміною центрфорварда команди-порушника. У випадку, якщо команда отримає 2 попередження в одній процедурі на неї накладається малий лавовий штраф з формулюванням Затримка гри – порушення процедури вкидання згідно глави 22 розділу Х Правил спортивних змагань з хокею з шайбою.

17. Неправильні вкидання

1. Якщо один або обидва гравці, що беруть учать у вкиданні, не займають правильну позицію одразу, суддя може зробити перше попередження команді або обом командам, щодо процедури вкидання. Після першого порушення процедури, лінійний суддя попереджує команду або обидві команди, що наступне порушення процедури призведе до накладання малого лавового штрафу на команду чи обидві команди, що порушили процедуру.

2. Якщо один із гравців, який не бере участі у вкиданні, передчасно входить у коло вкидання, суддя має зупинити вкидання та зробити перше попередження команді-порушнику.

3. Якщо один з гравців, який не бере участі у вкиданні, передчасно входить у коло для вкидання, а шайба вже була вкинута, гра зупиняється і вкидання проводять знову, за винятком випадків, коли протилежна команда оволодіває шайбою. Якщо гра зупиняється, команді-порушнику робиться перше попередження, щодо процедури вкидання.

4. Заміна гравців не допускається після помилкового вкидання до тих пір, доки вкидання не буде виконано належним чином і гра не почнеться, за винятком випадків, коли накладається штраф, що впливає на чисельну кількість гравців на льоду будь-якої команди.

5. Якщо гравець виграє вкидання ударом ноги по шайбі, передаючи шайбу партнеру по команді, гра зупиняться, і вкидання проводиться знову. Якщо гра зупиняється, команді-порушнику робиться перше попередження, щодо процедури вкидання.

6. Якщо вкидання було виграно рукою, гра зупиняється і вкидання проводять знову, а команда-порушник отримує перше попередження, щодо процедури вкидання. Якщо гравець під час вкидання піймав шайбу в рукавицю, і команда-суперник заволодіває шайбою, гра триває. Будь-який суддя на льоду може прийняти рішення щодо неправильного вкидання.

7. На будь-яку команду, яка вдруге порушує процедуру вкидання під час однієї зупинки гри, буде накладено малий лавовий штраф.

8. Вкидання не може бути виграно ударом по шайбі рукою, якщо шайба знаходиться у повітрі одразу, як вона була вкинута суддею.

9. Якщо гравець перетнув розмітку до того, як шайба була вкинула, такі дії будуть розцінені, як порушення процедури вкидання. Будь-який контакт з суперником або ключкою суперника до вкидання шайби буде вважатися порушенням процедури вкидання.

10. Якщо відлік часу гри стартував під час неправильного вкидання, втрачений час гри повертається на табло перед повторенням процедури вкидання шайби.


Вас може зацікавити