Нападник юнацької збірної України Дем’ян Тиченко став гравцем «Wilkes-Barre/Scranton Knights»

Американська академія хокею на своїй офіційній сторінці у мережі «Фейсбук» повідомила про те, що 17-річний український нападник Дем’ян Тиченко підписав угоду з клубом NCDC «Wilkes-Barre/Scranton Knights».

Тиченко народився 5 вересня 2004 року в Харкові, де й почав заняття хокеєм. Восени 2019-го хлопець перебрався в Канаду і почав виступати за команду «Торонто Ред Вінґз». У дебютному сезоні в лізі GTHL U16 Дем’ян у 20-ти матчах закинув шість шайб.

Влітку 2020-го українець переїхав у США. Спершу він виступав за «Bishop McCort High». У 14-ти матчах за команду в лізі USHS-PA Дем’ян показав вражаючу результативність – 33 голи і 25 передач. Після того Тиченко перейшов у клуб «Есмарк Старс» і провів за нього 60 матчів у лігах NAPHL 16U та 16U AAA, у яких закинув 19 шайб і віддав 35 передач.

Сезон-2021/2022 Тиченко відіграв у лізі USPHL Premier за клуб «Мотор Сіті» з міста Трой, штат Мічіґан. У 13-ти поєдинках наш хокеїст відзначився 16-ма голами і сімома асистами.

Цьогоріч навесні Дем’ян отримав запрошення від наставника юнацької збірної України U18 Олександра Бобкіна і за підсумками тренувальних зборів потрапив до заявки команди на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. Українці завершили турнір в італійському Азіаґо другими, а Тиченко в п’яти поєдинках закинув дві шайби і віддав п’ять результативних передач.

Вас може зацікавити