Минулими вихідними в рамках «Днів Канади в Україні» у Львові грали в хокей

Перший день липня 2018 року жіночий комітет Федерації хокею України за запрошенням Посольства Канади в Україні зустрів на батьківщині українського хокею – у славетному місті Львові, де понад 100 років тому було проведено перший хокейний матч на теренах України та було надруковано правила гри в хокей Українською мовою. Захід відбувся в рамках святкування днів Канади в Україні.

Роман Ващук – Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні – побажав нашим вітчизняним хокеїсткам успіхів та виключно перемог в майбутніх баталіях на міжнародній арені!

Неабиякою несподіванкою стала можливість поспілкуватися та отримати цінні поради щодо розвитку хокею з шайбою серед жінок від триразової олімпійської призерки, п’ятиразової чемпіонки світу, професійного тренера дитячих хокейних команд, відомого спікера – Семі Джо Смол! Семі Джо Смол – триразова олімпійська призерка з хокею з шайбою (дві золоті та одна срібна медалі).

В рамках заходу також були проведені товариські матчі з хокею з м’ячем (street hockey games). Участь в матчах взяв столичний хокейний клуб «Україночка», ворота якого захищала Наталя Козачук. Не зважаючи на дощ та непритаманну літу прохолоду, дівчата продемонстрували справжній хокейний характер та невпинну жагу до перемоги. Рахунок не вели, так як організатори мали на меті виключно поширення любові до хокею серед тих, хто з ним ще не знайомий та підтриманню тих, хто ним займається.

Програма заходу також передбачала сніданок з традиційними канадськими панкейками з клиновим сиропом, виставку Канадського Дому, демонстрацію від канадських військовий, показ документальних фільмів, книжковий ярмарок, віртуальна реальність та багато іншого.


Вас може зацікавити