Медичне страхування та «бабл». Збірна України готується до міжнародних змагань у Броварах

Національна команда України розпочала навчально-тренувальні збори на броварській арені «Термінал».

«Синьо-жовті» працюватимуть під керівництвом Вадима Шахрайчука протягом 10 днів – із 4 до 13 травня. Також у тренувальному процесі братиме участь спеціаліст із загальної фізичної підготовки Олег Задоєнко.

Зазначимо, що з 8 травня збори проходитимуть у «баблі», коли спортсмени та штаб команди ізольовані від інших людей і працюють у «закритому» режимі.

Головний лікар збірної України Володимир Секретний підкреслив, що у Федерації оновили медичний протокол напередодні приїзду команди до Броварів, а також збільшили медичне страхування спортсменів.

«Ми плануємо проводити навчально-тренувальні збори у два етапи. Так, із 8 травня тренувальний процес буде абсолютно закритим. Ми плануємо створити аналог «бабла», як у НХЛ. Тобто контакт спортсменів із зовнішнім світом буде мінімізовано. Крило арени, де перебуватиме команда, буде закритим і доступним лише для хокеїстів і адміністративного штабу. Також ми будемо жити в готелі, що знаходиться в одній будівлі з льодовою ареною. Особливу увагу ми приділили харчуванню – кожен гравець отримуватиме індивідуальний пакет страв і споживатиме їх у номері.

Окрім цього, штаб команди взяв за основу існуючу нормативну базу українського законодавств щодо протиепідемічних заходів під спортивних подій, додав свої корективи, спираючись на попередній досвід збірних команд України з інших видів спорту.

Спортсмени розуміють, наскільки складна зараз ситуація через пандемію COVID-19. Усі хлопці скучили за хокеєм, прагнуть зіграти з сильними суперниками на міжнародному рівні в Любляні. Заради цього вони готові дотримуватись протиепідемічних заходів і берегти себе. Також підкреслю, що цьогоріч, зважаючи на непросту ситуацію у світі, Федерація збільшила страхування хокеїстів удвічі», – зазначив пан Секретний

Нагадаємо, що після завершення зборів головний тренер команди обере 22 гравці, які візьмуть участь у міжнародних змаганнях у словенській Любляні. Турнір проходитиме з 15 до 21 травня, а суперниками українців стануть Австрія, Словенія, Франція, Румунія та Польща. 


Вас може зацікавити