Маленькі королеви. Дівчата з Дніпра ефектно виграли турнір у Білій Церкві

На минулих вихідних, 27-28 листопада на арені «Білий Барс» у Білій Церкві відбулися два змішаних турніри серед хлопців і дівчат із серії Hockey Evolution Cup у вікових категоріях – 2012-2013-го і 2013-2014 років народження. Їх чемпіонами стали місцеві хокеїсти з «Білого Барсу» (у старшій віковій групі) і дівчата з «Королев Дніпра» (у молодшій). При цьому найширше представництво мала школа київського «Сокола», яка була представлена відразу п’ятьма командами з 13-ти, які виступали на турнірі.

У турнірі команд 2012-2013 років народження слідом за «Барсами» другими стали дев’ятирічні «соколята», третіми – вихованці харківського «Динамо».

В змаганнях команд 2013-2014 років народження друге і третє місця було за командами «Сокола» – відповідно восьми- і семирічними. А ось чемпіонство дівчаток з «Королев Дніпра» стало справжнім фурором. Це явище унікальне в усіх розуміннях. По-перше, досі дівчата такого віку виступали в українських турнірах лише у змішаних командах. У «Королев» усі вісім польових гравців дівчата і лише воротар – хлопчик. По-друге, представниці прекрасної статі вразили саме рівнем гри, здобувши п’ять перемог у п’яти матчах: 7:0 – над «Києвом», 5:3 – над «Соколом-1», 5:2 – над «Соколом-2», 12:1 – над «Соколом-2014» і 14:3 – над «Бульдогами».

«Це був дебют нашої дівочої команди «Квінс Джуніор» у вигляді «селекту», – каже прес-службі ФХУ президент клубу «Королеви Дніпра» Тетяна Ткаченко, яка є також тренером команди. – Найбільше формування дівчат 2012-2013 років народження – в нас у Дніпрі. Вони займаються у тренера Володимира Волошина, котрий теж мав бажання приїхати до Києва, але нещодавно переніс операцію. До них ми додали кількох дівчат, які у своїх містах займаються хокеєм у групах з хлопцями. Тобто ми додали по одній хокеїстці з Києва, Одеси і Вінниці. Також наразі нам бракує дівчинки-воротаря. Але сподіваємося найближчим часом довкомплектувати й цю позицію. Ми маємо намір підсилюватися талановитими дівчатками й надалі. Наша команда продовжить виступати на комерційних і загальнонаціональних турнірах».

Тетяна Ткаченко розповідає, що створення дівочої команди розпочалося три роки тому. Найбільша проблема полягала в тому, що набиралися дівчатка різного віку і відповідно їх неможливо об’єднати для участі в дитячих турнірах в одну команду. В групі займається по одній чи дві хокеїстки 2009-го, 2010-го років народження, є також семи- шести- і навіть п’ятирічні хокеїстки. Та оскільки більшість дівчат – 2012-2013 років народження, з них вдалося сформувати команду, яка виступила на Hockey Evolution Cup.

«Дівчатка молодці, проявили характер, – каже Тетяна Ткаченко. – Впродовж двох днів ми зіграли п’ять поєдинків, по 40 хвилин кожен. У перший день було помітно, що дівчатам важко грати по два матчі поспіль. Але вони витримали. Просто красуні, я ними пишаюся. Я отримала від них великий заряд хоробрості, сміливості і мужності. Одна з дівчаток травмувала під час зіткнення коліно, розплакалася, але приклала лід, повернулася. «Я не можу залишити команду», – каже».

Додатково тренерка подякувала за турботу і гостинність організаторам, які виділили для «Квінс Джуніор» окрему теплу роздягальню, а на нагородженні подарували кожній з підопічних по букету квітів.

Тепер маленькі «Королеви Дніпра» готуються виступити на шостому етапі Hockey Evolution Cup, який відбудеться 17-19 грудня на кризі богуславського «Льодограю» й завершиться  особливий для українських діточок день Святого Миколая.

Правда, перед тим Тетяна Ткаченко в лавах жіночої збірної України зіграє в трьох товариських матчах у Литві. 29 листопада команда під керівництвом Євгена Аліпова зібралася на збір у броварському «Терміналі», а 2-4 грудня зіграє перші за понад 20 років виїзні товариські поєдинки проти збірних Литви і Естонії.  


Вас може зацікавити