Максим Урда провів суддівський семінар для хокеїстів та тренерів «Дженералз»

Минулої п’ятниці на льодовій арені «Термінал» у Броварах гравці та тренери хокейного клубу «Дженералз» взяли участь у суддівському семінарі. Нововведення в правилах гри та тонкощі деяких суддівських моментів «генералам» пояснював арбітр міжнародної категорії Максим Урда.

«Сама ідея проведення подібного семінару виникла спонтанно. Під час другого матчу між командами «АТЕК» та «Дженералз» гості тричі отримували штраф за порушення чисельного складу. Після поєдинку наставник «Дженералз» Анатолій Давидов попросив роз’яснити ці моменти. В результаті – ми домовились провести семінар для всієї команди», – повідомив Максим Урда.

Під час семінару, який тривав майже годину арбітр розібрав з гравцями ситуації з неправильними змінами складу, нововведення в правилах гри, а також відповів на практичні питання гравців.

«Спочатку деякі хокеїсти досить скептично поставились до цього семінару. Але буквально через кілька хвилин у всіх виконавців прокинувся інтерес. Певні з моментів, особливо пов’язаних з прокиданням, стали справжнім відкриттям для частини гравців. Тренери навіть почали виробляти деякі тактичні замальовки після почутого. Тож семінар однозначно пішов команді на користь», – заявив директор ХК «Дженералз» Олександр Пристромко.

Нагадаємо, що свої найближчі матчі «Дженералз» проведуть 24 та 25 лютого на льоду арени «Термінал» проти ХК «Кременчук».


Вас може зацікавити