Майбутні хокеїсти Дніпропетровщини взяли участь в Обласному Олімпійському уроку – 2018

На минулому тижні у Дніпрі відбувся Олімпійський урок – 2018, на який завітав президент НОК Сергій Бубка разом з іншими олімпійцями. На це свято в центрі міста зібралася велика кількість любителів спорту та здорового способу життя. Тут було представлено більш ніж 20 локацій різних видів спорту. Хокей із шайбою був презентований відокремленим підрозділом Федерації хокею України в Дніпропетровській області. Усі бажаючі мали нагоду спробувати себе у нагоді влучно вразити ціль шайбою та у виконанні інших технічних хокейних прийомів.

Окрім Сергія Бубки, почесними гостями спортивного свята також стали заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Батура, перший заступник голови Дніпропетровського обласного відділення НОК Валерій Кондратьєв і голова Комісії атлетів НОК, бронзова призерка Олімпійських ігор Олена Говорова.

Також до Олімпійського уроку долучилися відомі Олімпійські чемпіони та призери, медалісти чемпіонатів світу та Європи: фехтувальники Ольга Харлан і Богдан Нікішин, веслувальники Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко, Діна Міфтахутдінова, Іван і Євгенія Довгодьки, легкоатлетка Анна Рижикова-Ярощук.

Усі гості та учасники  не лише урочисто відкрили урок, а й відвідали понад 20 спортивних майданчиків з різних видів спорту та взяли участь у різноманітних спортивних активностях.

«Нехай не кожен з юних учасників уроку стане професійним спортсменом, але кожен має чудову можливість разом з уславленими олімпійцями зробити ще один крок на зустріч до спорту і фізичної культури, а значить – до щасливого і здорового життя!.

Дуже важливо, щоб спортсмен не тільки радував своїми професійними успіхами і перемогами, а й займав активну соціальну позицію, брав участь в стратегічних питаннях розвитку спорту та країни, приділяв велику увагу своєму оточенню. Спортсмен повинен мати належну освіту і успішно інтегруватися в суспільне життя після завершення спортивної кар’єри», – прокоментував проведення Олімпійського уроку президент НОК Сергій Бубка.

Також він відмітив, що Дніпропетровщина – славний спортивний регіон з багатими олімпійськими традиціями. Спортсменами Дніпропетровщини здобуто 35 олімпійських медалей. Приємно, що керівництво області всебічно підтримує олімпійський рух, спортсменів та тренерів, розвиток дитячо-юнацького спорту та спортивної інфраструктури, виплачуються премії спортсменам та тренерам, вирішується надання житла.

Він наголосив на важливості подальшої підтримки владою Дніпропетровщини розвитку спорту і олімпійського руху, соціального захисту атлетів і тренерів, розбудови спортивних споруд регіону.

Окрім за все Сергій Бубка взяв участь й у звітно-виборчій асамблеї відділення НОК у Дніпропетровській області. За підсумками роботи Асамблеї головою осередку НОК на Дніпропетровщині було переобрано Андрія Павелка.

Фото: пресс-служба НОК


Вас може зацікавити