Кусючі, мов щуки. Збірна України U20, поступаючись 1:4, вирвала перемогу над італійцями

Молодіжна збірна України, відігравшись з рахунку 1:4, здобула драматичну перемогу в овертаймі над італійцями в третьому турі чемпіонату світу в дивізіоні 1В. Героями зустрічі стали голкіпер Андрій Малихін, котрий з’явився на льоду в ході матчу, а також херсонське тріо Сидоренко – Крикля – Стецюра.

Україна U20 – Італія U20 – 5:4 ОТ (1:1, 1:3, 2:0, 1:0)

Шайби: 0:1 – Сеґафредо (Ремолато, Лобіс, – більш.), 05:33. 1:1 – Крикля (Пазій), 13:15. 1:2 – Лобіс (більш.), 20:42. 1:3 – Мадаскі, 23:45. 1:4 – Праст, 25:15. 2:4 – Сидоренко (Стецюра), 31:30. 3:4 – Сидоренко (булліт), 39:35. 4:4 – Стецюра (менш.), 55:46. 5:4 – Сидоренко, 61:48

Україна: Арцатбанов (Малихін, 26:26); Дахновський – Шамардін, Сидоренко – Крикля – Стецюра; Волков – Косарєв, Шаповалов – Євтєхов – Іващенко; Трошкін – Полоницький, Пазій – Г. Сімчук – Ковальчук; Шульга – Яцишин – Дубський; Трущенко, Лисак. Тренер – Андрій Срюбко

Італія: Берті; Праст – Лархер, Сеґафредо – Т. де Лука – Лобіс; Албіс – Толомеллі, Ґарау – Еґґер – Пурделлер; Лачеделлі – Нітц, Ремолато – Ґшліссер – Мадаскі; Манґанеллі – Комеллі – Джірарді; Дзандеджакомо. Тренер – Джорджо де Беттін

Судді: Дуерон (Канада), Вуонергаймо (Фінляндія) – Йогансен (Норвегія), Мурнік (Словенія)

Кидки: 36 (12 + 8 + 12 + 4) – 22 (8 + 8 + 6 + 0)
Штраф: 18 (4 + 10 + 4 + 0) – 8 (0 + 4 + 4 + 0)

14 грудня. Блед (Словенія). «Дворана Блед». 67 глядачів

Це був матч з розряду фінальних. Ціна кожної помилки мала величезну вагу. І хоч попереду в обох команд зустріч зі ще одними фаворитами дивізіону 1В словенцями, нинішня зустріч була з когорти тих, які називають іграми за шість очок.

Команди провели божевільний за інтенсивністю і обопільно жорсткий перший період. Італійці повели в рахунку після того, як вперше в матчі отримали право зіграти в більшості. При цьому гольового епізоду цілком можна було уникнути, однак наш гравець, перехопивши шайбу на власній синій лінії біля борту не втримався на ногах, допустив втрату, яка й призвела до першого взяття воріт. Відігралися українці після того, як Ілля Крикля вдало зіграв на п’ятаку.

А потім була перерва і катастрофічний початок другого періоду. Почалося все з вилучення Богдана Трущенка, яке італійці матеріалізували в гол майже миттєво. Потім було ще дві грубих помилки, які переросли в майже катастрофічних 1:4 і заміну воротаря – замість Гліба Арцатбанова вперше на цьому чемпіонаті зіграв Андрій Малихін. У гру голкіпер ввійшов вдало, чим вселив віру у польових гравців. А орстаточно нашу команду повернув до тями, взявши гру на себе і вразивши ворота на 32-й хвилині, Микита Сидоренко.

Кінцівка другого періоду була повністю за Україною. Наша команда двічі могла закинути, навіть граючи в меншості. Але врешті на другу перерву команди пішли за переваги суперників у дві шайби.

Українці висіли на воротах суперників впродовж усіх 20-ти хвилин заключної третини основного часу. Наші хокеїсти не використали чисельної переваги 5х3, а скоротити відставання змогли після того, як Володимир Волков заробив, а Микита Сидоренко реалізував булліт. Після того Микита двічі з невеликим інтервалом заробляв не дуже обов’язкові вилучення. Проте італійці не просто не скористалися з переваги, а особливо не змогли закріпитися в нашій зоні. Більше того, Сергій Стецюра, обікрав суперника на червоній лінії і, вийшовши з голкіпером один в нуль, зрівняв рахунок – 4:4!

Врешті, долю зустрічі вирішив овертайм. Українці мали два моменти ще до того, як Микита Сидоренко оформив хет-трик і вирішив долю гри. Власне, немає різниці хто забив і коли. Важливо, що ця перемога є!

Завтра, 15 грудня, в матчі четвертого туру збірна України зіграє з хорватами, які сьогодні сенсаційно перемогли поляків (5:4 Б), вийшли на п’яту сходинку в таблиці, а потім щиро підтримували нас у матчі з італійцями.

Вас може зацікавити