Костянтин Буценко: «Набір дітей у школу триває постійно!»

Пресслужба Федерації поспілкувалася з директором хокейної школи «Білий Барс» Костянтином Буценком. Ми дізналися як проводиться набір дітей у секцію хокею та чому варто обрати саме «Білий Барс».

Політика клуба «Білий Барс» – це виховання молодих хокеїстів з Білої Церкви. Чи не змінилася вона на цей сезон?

– Цього року нам вдалося зберегти 80 відсотків складу команди. Відповідно політика залишається незмінною і наша мета на найближчий період – виховання своїх хокеїстів.

Яке ваше ставлення до Селектів? Чи вважаєте ви, що вони потрібні?

– Вони дійсно необхідні. Адже бажання спортсмена потрапити до збірної своєї вікової категорії допомагає зародити у ньому прагнення до росту та розвитку. Я переконаний, що кожному гравцю хочеться представляти свою країну на міжнародній арені. Адже це не тільки велика честь. Рейтинг спортсмена також зростає.

У травні була створена Українська молодіжна хокейна ліга? Як вважаєте, це допоможе покращити рівень дитячо-юнацького хокею в Україні?

– У цьому однозначно є позитив. Але найголовніше, щоб ця структура працювала. Працювала продуктивно, результативно, злагоджено. Адже від самого створення та зміни назви – результату ніякого не має. Хочеться бачити реальні дії. І я все таки вірю та сподіваюсь, що Українська молодіжна хокейна ліга покращить робочий процес дитячо-юнацького хокею, і ми побачимо результат.

Чому з усіх дитячо-юнацьких шкіл варто обрати «Білий Барс»?

– Складне запитання, але мені здається, що «Білий Барс» – це перш за все сім’я. І, як будь-яка  щаслива та дружня родина, ми переживаємо усе разом: і труднощі, і радощі. Ми підтримуємо один одного у скрутні моменти на усіх рівнях, так їх пережити набагато простіше. Саме тому кожна дитина, кожен хокеїст – член нашої великої хокейної сім’ї.

–  Чи триває зараз набір у дитячі команди? Яким чином він взагалі проводиться?

– Набір триває постійно у дитячо-юнацьку спортивну школу «Зміна» у місті Біла Церква. Наш клуб уклав угоду з керівництвом цього навчального закладу. Хочу акцентувати вашу увагу, що ми є одною з небагатьох шкіл, у яких тренування, проводяться висококваліфікованими тренерами на безоплатній основі. І до речі, користуючись нагодою, я хотів би запросити усіх бажаючих з першого вересня до нашої школи, до нашого хокейного клубу. Діти можуть прийти на льодову арену, записатись на пробне тренування, дізнатися усі подробиці про навчання у тренера та стати частинкою нашої хокейної сім’ї.

Перед початком нового сезону не варто забувати про перемоги минулого. «Білий Барс» (2005 – 2006) вже вчетверте став чемпіоном України у своїй віковій категорії. Як це їм вдається?

– Так, вони дійсно великі молодці. Майбутнє білоцерківського хокею. Скоріш за все робота у структурі команди правильно побудована. І, звісно ж, робота тренера. Неможливо її не відзначити. Оскільки, хлопцям вдається утримувати чемпіонський статус так довго, значить вони все роблять правильно.

Що потрібно змінити у грі вихованцям інших вікових категорій, щоб досягати таких же успіхів?

– Потрібно аналізувати роботу попередніх сезонів, робити висновки, ставити максимально високе завдання на сезон для команди. Крім того, успіх полягає у взаємодії між тренерами, гравцями, батьками. Треба усвідомити, що для перемоги треба дійсно важко працювати. Тільки тоді хороший результат буде. Найголовніше, щоб після закінчення дитячо-юнацької спортивної школи, у нас було якомога більше хокеїстів, які зможуть поповнити ряди дорослої хокейної команди «Білий Барс».

Щось змінили у тренувальному процесі перед початком нового сезону?

– Ми не змінюємо правила підготовки. Ми переконані в тому, що потрібно проводити навчально-тренувальний збір до сезону «на землі». Це наша принципіальна позиція. Саме під час таких тренувань розвиваються усі необхідні якості спортсмена. Це та база, якою живе хокеїст протягом усього хокейного сезону. Тільки після цього етапу ми вже виходимо на лід.

Хокей, як і світ, не стоїть на місці і постійно змінюється, а разом з ним і наш підхід роботи зі спортсменами у різних вікових категоріях!

 


Вас може зацікавити