Коли шайби Савицького не тішать…

Молодіжна збірна команда України провела стартовий поєдинок на чемпіонаті світу в угорському Дунайвароші проти однолітків із Казахстану.

Україна U20 – Казахстан U20 – 1:5 (0:0; 1:4; 0:1)

14 грудня 2014 року, 21:00. Дунайварош

Судді: К. Моллард (Швейцарія), М. Шмайбидло (Австрія), О. Сисуєв (Росія)

Україна: Захарченко. Варивода – Андрейків, Григор’єв – Мережко, Піддубний – Александров, Савченко. Луговий – Кузьмик – Найда, Радецький – Гриценко – Ворона, Лялька – Костюк – Бойков, Бондаренко – Мазур – Тимченко, Свищев.

Голи: 1:0. Лялька (Андрейків, 24:17 – 5х3), 1:1. Королінський (Зінченко, 28:23), 1:2. Савицький (Степаненко, Ібрайбеков, 31:25 – більш.), 1:3. Преснов (Горожанінов, Королінський, 37:44), 1:4. Савицький (Міхаліс, 38:32), 1:5. Преснов (Зінченко, 49:54),

Штраф: 10 – 6

Кидки: 15 – 45

Вкидання: 15 – 30

Більш незручного суперника ніж Казахстан для стартового матчу нашої команди годі було й уявити. Про не найкращий досвід гри проти казахстанських однолітків в останні роки ми вже згадували у нашій передмові до матчу.

Даний матч не став виключенням із правил. У стартовому періоді ігровою та територіальною перевагою володіли номінальні гості. Як результат, Едуард Захарченко був змушений 18 разів вступати у гру в той час, як його колега по амплуа Юрій Волосенко здійснив лише 6 порятунків. Але український голкіпер вдало підчищав огріхи наших захисників і тому стартова 20-хвилинка залишила вболівальників без закинутих шайб.

Шайби з’явилися у другому періоді. При чому з’явилися у великій кількості. Розпочалося все класно для нашої команди. Вилучення Ібрайбекова та Межебицького дозволили синьо-жовтим понад хвилину грати вп’ятьох проти трійки суперника. Логічним підсумком такої переваги стала шайба Віталія Ляльки.

Але цей локальний успіх став останнім у матчі для нашої команди. Євген Королінський через чотири хвилини після голу Ляльки рахунок на табло зрівняв. Пропущена шайба на певний час деморалізувала нашу команду, яка стала багато помилятися у захисті. Спочатку Кирило Савицький залився сам на п’ятаку Захарченка та буквально закотив шайбу у порожній кут воріт. Потім Дмитро Преснов використав свій момент, а риску під невдалим для українців періодом підвів все той же Савицький. При повному потуранню захисників однофамілець відомого вітчизняного екс-хокеїста спрямував шайбу поміж щитків нашому воротарю.

За рахунку 1:4 заключний період перетворився на формальність. Нечисленні глядачі на трибунах стали свідками ще однієї шайби казахстанців.

Всі думки наших хокеїстів сягали завтрашнього дня. Адже буквально через 14 годин після фінальної сирени нашій команді доведеться вийти на розминку перед  матчем проти однолітків із Польщі.

***

В інших матчах ігрового дня Японія перемогла Францію 3:2 Б, а Угорщина зломила спротив Польщі 1:0 Б. Таким чином Казахстан очолив турнірну таблицю після першого туру з 3 очками.


Вас може зацікавити