Хто носить капітанську нашивку в Любляні? Розповідаємо про лідера команди і його асистентівХто носить капітанську нашивку в Любляні? Розповідаємо про лідера команди і його асистентів

У Любляні триває міжнародний турнір із хокею «Beat Covid-19». Наша збірна вже провела три матчі, зокрема, і проти Австрії – команди, що ще в 2019 році виступала в елітному дивізіоні чемпіонату світу. Хто ж веде нашу команду за собою під час запеклих баталій у Словенії? Розповідаємо.

На змаганнях «Beat Covid-19» капітанську нашивку береже найдосвідченіший гравець збірної України та нападник київського «Сокола» Андрій Міхнов. До слова, 37-річний Міхнов є вихованцем столичної команди та за 22 роки в професійному хокеї встиг пограти в Росії, Канаді, Польщі, Білорусі та в Україні.

У 2012 році разом із «Донбасом» він став чемпіоном України, у 2016-му виборов золото білоруської Екстраліги разом із мінською «Юністю», а в 2019 році виграв чемпіонат Польщі в складі «Тихи». Також у 2018-му київський хокеїст здобув Континентальний Кубок – тоді Андрій представляв «Юність». 

Щодо збірної, то Міхнов узяв участь в 11 чемпіонатах світу та в чотирьох кваліфікаціях Олімпійських ігор. Причому в активі гравця два золота (Дивізіон ІВ (2016, 2013)), два срібла (Дивізіон ІВ (2008), Дивізіон ІА (2010)) і одна бронза світових першостей (Дивізіон ІВ (2011)).

Асистентами Міхнова на змаганнях у Любляні стали один із лідерів «Білого Барса» Сергій Бабинець і захисник тюменського «Рубіна» Ігор Мережко

Бабинець, як і Міхнов, є одним із найдосвідченішим гравців національної команди. 33-річний хокеїст розпочав свою кар’єру в київському «Політехніку» в сезоні 2003/2004, після чого встиг пограти в Білорусі, Казахстані, Росії та Словаччині. За 18 років у професійному хокеї Сергій 7 разів ставав чемпіоном України разом із «Соколом» (2008, 2010) і «Донбасом» (2012, 2011, 2013, 2016, 2017). 

У складі збірної, своєю чергою, Бабинець провів чотири чемпіонати світу та дві олімпійські відбори. У 2016 році разом із «синьо-жовтими» нападник виграв золото світової першості в Дивізіоні ІВ. 

Інший асистент капітана Ігор Мережко – наймолодший у цьому тріо. Незважаючи на вік, 23-річний хокеїст уже встиг провести кілька сезонів у Австрії, Канаді, Росії, Узбекистані та в Україні. У 2015-му Мережко став чемпіоном австрійської Erste Bank Juniors League, а наступного року наш хокеїст виграв бронзу світової першості U18 у Дивізіоні ІВ і набрав найбільше очок – 7 пунктів – серед захисників на турнірі.

До слова, усі троє гравців уже встигли поліпшити свою статистику в складі національної команди. Так, Бабинець у трьох іграх відзначився двома голами та однією результативною передачею, Міхнов провів гол і оформив два асисти, а Мережко, своєю чергою, закинув одну шайбу і зробив одну результативну передачу. 

Нагадаємо, що наступний матч збірна України проведе вже 20 травня проти Франції. У попередніх іграх українцям не вдалось довести рахунок до переможного. Із Польщею та Румунією протистояння вийшли доволі близькими – 3:4 в овертаймі та 2:3 відповідно, а от з Австрією підопічним Вадима Шахрайчука не вдалось нав’язати боротьбу. Зустріч завершилась на користь австрійців за цифр 9:3 на табло.


Вас може зацікавити