Хет-трик Лугового приніс ХК «Кременчук» п’яту перемогу

Активно проведений перший період дозволив підопічним Дмитра Підгурського здобути п’яту перемогу в чемпіонаті України. Головним героєм матчу став нападаючий гостей Владислав Луговий, який тричі розписався у воротах Андрія Безхлібного.

«Дженералз» – ХК «Кременчук» – 1:5 (0:3; 1:1; 0:1)

24 лютого 2015 року, 19:00. Арена «Термінал», 250 глядачів

Судді: О. Говорун, О. Сабада, А. Корепанов

Дженералз: Безхлібний. Татаренко – Оксененко, Хміль – Маслов, Ляшок – Порупа, Гаврильченко. Кузьменко – Мельников – І. Дворник, Мадера – Караульщук – Секірко, Долинін – Коржилецький – Єловиков, Мацібоа, Генералов.

ХК Кременчук: Е. Захарченко. В. Романенко – Логвиненко, Варивода – Сірченко, Муль – Кочмар. Лисак – Кузьмик – Микулко, Бойков – Чернишенко – Луговий, Чердак – М. Дворник – Бобков, А. Захарченко.

Голи: 0:1. Бобков (Чердак, 7:52), 0:2. Луговий (Бойков, Сірченко, 16:10), 0:3. Луговий (Лисак, Варивода, 18:01), 0:4. Бойков (Чернишенко, В. Романенко, 31:20), 1:4. Караульщук (Мадера, 32:14), 1:5. Луговий (41:53)

Штраф: 12 4


Перед першими домашніми поєдинками фахівці та вболівальники не надто високо оцінювали шанси «Дженералз» у протистоянні з ХК «Кременчук». І поточні результати, і підбір виконавців, і ігрова форма говорили на користь гостей. Що ж до київської команди, то за час перерви між матчами «генерали», схоже, дещо втратили відчуття ігрового ритму.

Підтвердженням цьому став перший період. Перевага гостей була на початку гри була тотальною. Моменти один за одним виникали біля воріт Андрія Безхлібного. В тому, що кияни тримали нулі на табло 8 хвилин – велика заслуга голкіпера команди. Але й Безхлібний виявився безсилим після класного кидка Юрія Бобкова: шайба пролетіла над плечем голкіпера і ввійшла акурат під поперечину воріт.

До перерви гості ще двічі запалювали червоне світло за воротами «Дженералз». Обидва рази автором шайби став Владислав Луговий. Найкращий бомбардир та снайпер чемпіонату спочатку виявився найспритнішим на п’яту біля воріт киян, а потім завершив показову комбінацію своєї команди. Відразу після третьої шайби стався інцидент, який міг значно погіршити ситуацію для «генералів». Євген Секірко штовхнув суперника в спину, після чого на льоду ледь не виникла бійка. До честі арбітрів, люди в смугастих светрах швидко втрутились у ситуацію і загасили конфлікт.

Перед початком другого періоду були певні побоювання щодо повторення сценарію матчу-відкриття чемпіонату. Гравці «Дженералз» виглядали явно роздратованими подіями на льоду, а головні «силовики» команди були в строю. Втім Анатолій Давидов своїх підопічних зумів заспокоїти, а разом із тим і налаштувати на боротьбу. До кінця матчу на льоду точилася рівна гра. Команда з Полтавщини зусиллями Антона Бойкова збільшила розрив у рахунку. Але найтехнічніші гравці у складі «Дженералз» Олександр Караульщук та Олексій Мадера на пару створили шайбу престижу, знову залишивши Едуарда Захарченка без «шат-ауту».

Перед заключним періодом три шайби різниці майже гарантували гостьовій команді виграшний результат. Головною подією цього ігрового проміжку стала шайба Владислава Лугового – форвард «Кременчука» став автором першого хет-трику чемпіонату! Не варто сумніватися, що така результативність молодого гравця дала привід замислитися тренерам національної збірної команди України Олександру Годинюку та Ігорю Чібірєву, які уважно слідкували за перебігом гри.


Вас може зацікавити