Канада сильніша за Україну у стартовому матчі на Універсіаді

Надійна гра на останньому рубежі воротаря Дмитра Кубрицького півматча утримувала нулі на табло у стартовому поєдинку Універсіади проти грізної Канади, проте дива не сталося – збірна України не витримала тиску суперника та поступилася у першому матчі студентських зимових Ігор – 1:6.

студентська збірна України студентська збірна Канади – 1:6 (0:00:21:4)

Шайби: 0:1 – Левідж (Макперсон), 28:48. 0:2 – Кітінг (Хауел), 31:51. 0:3 – Хілленд (Янтсіс), 42:48. 0:4 – Штрутерс (Янтсіс, Хауел), 51:15. 1:4 – Кривошапкін (Матейченко), 52:03. 1:5 – Хілленд (Коксхід, Волфорд), 55:33. 1:6 – Штрутерс (Хауел, Макперсон, – більш.), 58:29.

Україна: Кубрицький; Григор’єв – Гребеник, Ратушний – Дахновський, Сисак – Палійчук, Євтухов; Целогородцев – Мазур – Бородай, Матейченко – М.Сімчук – Кривошапкін, Панченко – Грабовецький – Ружніков, Грабовецький, Чіканцев – Варава – Ступак. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Канада: Едмондс; Волфорд – Кінг, Пекуетт – Маккормік, Д.Бержерон – Макперсон, Брассард – Хілленд; Кітінг – Штрутерс – Хауел, Гілмор – Янтсіс – Боллерс, Лефренс – Дмитрів – Девіс, Ші – Левідж – Коксхід. Головний тренер – Гардінер Макдугел.

Кидки: 12 (6+3+3) – 46 (20+15+11).

Штраф: 10 – 6.

12 січня. Кантон. SUNY Canton Roos House.

Потужна збірна Канади, яка вийшла на гру з шістьма хокеїстами-студентами з беграундом драфту в НХЛ, з перемоги розпочала свій похід за першим «золотом» Універсіади з 2013 року. «Кленові Листя» у першому матчі студентських зимових Ігор зіграли на порядок активніше та мобільніше українців, здобувши впевнену перемогу – 6:1.

Родоначальники хокею захопили ініціативу з самого початку і домінували протягом усієї зустрічі, а от забили лише на екваторі зустрічі, коли Левідж вискочив віч-на-віч із Кубрицьким та майстерно переграв нашого воротаря в ближньому бою – 1:0. Після цієї шайби канадці тільки додавали в русі та швидкості, так що перевага в рахунку швидко отримала своє відображення на табло…

Наступний матч збірна України зіграє 14 січня проти збірної Латвії, яка у першому матчі на Всесвітніх іграх програла Японії з рахунком – 3:8. Сподіватимемося, що у другій зустрічі на Універсіаді підопічні Вадима Шахрайчука зіграють значно розкутіше та  винахідливіше, ніж це вийшло на старті зимових Ігор-2023.

Вас може зацікавити