Іван Ларіонов: «Команди-учасниці могли думати тільки про хокей, за все інше подумали організатори»

Іван Ларіонов, гравець української ветеранської збірної команди, поділився враженнями від Різдвяного турніру, який тривав з 3 по 7 січня у Мінську: 

Які враження від турніру загалом? Як вам організація? Під час турніру відбувалися різні заходи. Можливо ви відвідали якийсь з них. Що запам’яталось найбільше?

У мене залишилися тільки найприємніші спогади. Я не вперше беру участь у цьому турнірі і все завжди відбувається на високому рівні. Команди-учасниці могли думати тільки про хокей, за все інше подумали організатори. Так само, хочу відзначити, що цього разу ветеранська збірна команда України поїхала на турнір з хорошим настроєм. Перш за все, це пов’язано з правильним і професійним підготовчим підходом спеціалістів Федерації. Я хочу від себе особисто подякувати всім, хто доклав зусиль для організації цього виїзду.

Під час турніру вдалося відвідати два матчі КХЛ, які проходили на «Мінськ Арені». Це були незабутні враження. Масштаб арени вражає. Це було справжнє свято для любителів хокею. Крім того, ще вдалося побувати на екскурсії по Мінську, дізнатися історію міста.

Як оцінюєте виступ української ветеранської збірної команди на турнірі? Чи задоволені результатом? Можна по кожному матчу окремо короткий коментар.

Я вважаю, що виступили непогано. Завдання, яке було поставлене перед турніром – потрапити в півфінал. З ним, на жаль, не впоралися. Перший матч зі збірною Швейцарії показав, що команди приїхали на турнір перемагати. Стартові десять хвилин з швейцарцями проходили у рівній боротьбі. Ми грали в свою гру і чекали помилки суперника. Намагалися виконувати установку нашого тренера. Думаю, у цій грі у нас багато що вийшло і ми перемогли.

Друга гра зі збірною Фінляндії. Ми знали, що це дуже серйозний суперник. Намагалися грати акуратно, але, на жаль, пропустили першими і нам не вдалося реалізувати свої моменти на початку . Потім пропустили гол у меншості. Наздоганяти збірну Фінляндії дуже важко. Фіни дуже добре рухалися, і ми їм програли в русі.

Потім гра зі збірною Німеччини. Матч за 5-е місце. Ми зобов’язані були вигравати і підійшли до цієї гри з усією відповідальністю. Хотілося закінчити цей турнір перемогою. З перших хвилин ми грали сумлінно і намагалися не допускати помилок в обороні. На жаль, ми пропустили першими, але нам вдалося досить швидко зрівняти рахунок і після цього ми тільки додавали з кожною хвилиною. Це дозволило нам перемогти. Вся команда віддавалася на повну у кожній грі.

Як оцінюєте свій виступ? Чи задоволені ним?

Особисто я був би більше задоволений, якби ми виконали завдання. Регламент турніру такий, що програвши всього одну гру, твої шанси потрапити в четвірку прирівнюються нулю.

Своїм виступом задоволений, вдалося набрати очки і допомогти команді.

Чи доводилося вам раніше працювати з тренером Олександром Сеукандом? Чи сподобалося вам грати під його керівництвом?

Раніше мені не доводилося працювати з Олександром Юрійовичем. Це був мій перший досвід. Грати під його керівництвом мені сподобалося. Дискомфорту я не відчував.


Вас може зацікавити