Інтригуючий старт сезону: повітряна тривога та гол-фантом Абаджяна

Стартовий матч чемпіонату України вийшов насиченим на події, але малорезультативним. “Київ” та “Берсерки” поділили очки в основний час матчу, а в овертаймі додатковий бал для гостей приніс гол-фантом Євгена Абаджяна.

ХК «Київ» – «Харківські Берсерки» – 1:2 ОТ (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)

Шайби: 0:1 – Абаджян (Секірко, Пруський), 20:32. 1:1 – Люлюк (Шилкін), 45:23. 1:2 – Абаджян (Матвієнко, більш.), 63:20.

«Київ»: Вязовов; Дворецький – Попович, Горбунов – Щербатюк, Хонін – М.Васильєв – Назарага; В.Гаврилюк; Куцевич – Росляков – Мадера, Шилкін – Черемнов – Люлюк, Зик – Швачка – Макоревич, Древаль – Плесовських – Стоцький. Тренер – Дмитро Підгурський.

«Берсерки»: Дьяченко; Пруський – Матвієнко, Кльонов – Мельников, Мельник – Ткаченко; Абаджян – Секірко – Безуглий, Кашевко – Вал.Мурин – Соляник, Деревянко – Осадчий – Мазур, Мальцев. В.о. головного тренера – Павло Легачев.

Арбітни – О.Батєзатов, О.Рябіков, лайнсмени – А.Береговенко, М.Качмар.

Інспектор – О.Лускань (Київ).

Штраф: 14 – 12.

Кидки: 28 (11+5+12+0) – 30 (10+6+5+9).

6 жовтня. Київ. Палац спорту.

У першому періоді команди “вкочувалися” в сезон і показали “дієтичний” хокей – без голів. Мабуть, найкласніший момент у стартовому відрізку створили саме дебютанти вищої ліги з «Києва», коли нападник Владислав Куцевич прорвався до воріт, але з незручної руки не зміг переграти ще у нещодавньому голкіпері збірної України Богдана Дяченка. Ефектний сейв воротаря «Берсерок», який у міжсезоння повернувся до команди рідного Харкова після семи років виступів у «Донбасі».

Перша шайба чемпіонату України-2022/23 відбулася вже у другому періоді – через 32 секунди після виходу команд із роздягальнь. Автором прем’єрного гола судилося стати 21-річному Євгену Абаджяну, який відзначився кидком з ходу за допомогою невеликого рикошету. 0:1!

Треба сказати, що «кияни», які зібралися разом незадовго до старту чемпіонату, виглядали досить конкурентно і часто домінували в зоні «Берсерків», які так і не провели у міжсезоння жодної товариської зустрічі. Тиск та позиційні атаки господарів зрештою матеріалізувалися у гол. Статус-кво у матчі відновив Ігор Люлюк, який засмутив іменинника дня – 24-річного Богдана Дяченка. 1:1. А далі була хвиля атак киян, серія гольових моментів біля воріт харків’ян та… повітряна тривога за 9.12 до кінця третього періоду. Зустріч була призупинена, освітлення у Палаці спорту згасло, і хокеїсти вирушили до укриття. Пауза тривала 36 хвилин, після чого команди відновили зустріч.

Догравали поєдинок суперники вже за тотальної переваги «Києва», але реалізувати масу своїх можливостей завадила відчайдушна гра харків’ян в обороні та надійні дії Дяченка. Розв’язка настала в овертаймі, де кияни схопили двохвилинне вилучення, а Євген Абаджян у форматі «4 на 3» виконав шикарний кидок у «дев’ятку»! Цікаво, що шайба “прошила” верхній кут воріт В’ячеслава Вязовова, але судді спочатку не зафіксували взяття воріт. Однак відеоперегляд все розставив по місцях – легітимна шайба! Дубль Абаджяна і є перша перемога Павла Легачева на тренерському мостику «Берсерків»!

Вас може зацікавити