«Ільвес» і «Таппара» передадуть 50% касових зборів Кубка Тампере Україні

Гранди фінського хокею – клуби «Ільвес» і «Таппара», які представляють місто Тампере, – підтримують громадян України та мешканців міста-побратима Тампере, Києва, жертвуючи половину касових зборів традиційного Кубка Аамулехті Тампере на користь українців. Окрім доходів від квитків, місто Тампере разом із районом соціального забезпечення Pirkanmaa надішле до Києва автобуси та цистерну з водою. Традиційний хокейний турнір відбудеться на головній арені попереднього чемпіонату світу – Nokia Arena – 11-12 серпня.

Разом з «Ільвесом» і «Таппарою» у змаганнях цьогоріч беруть участь «Ессет» (Порі) та шведська «Тімро». У п’ятницю зіграють «Тімро» – «Ессет» та «Ільвес» – «Таппара», а в суботу відбудуться матч за третє місце та фінал.

Місто Тампере, а також керівництво місцевих хокейних клубів спільно вирішили пожертвувати 50 відсотків касових зборів Кубка Аамулехті Тампере жителям України та Києва. З 1954 року Київ є містом-побратимом Тампере. Окрім пожертвувань від квитків, місто Тампере зробило до Києва запит щодо матеріальних потреб. Потреби будуть задоволені шляхом передачі Києву трьох автобусів, які виводяться з експлуатації, а також цистерни для зберігання питної води. Цікаво, що київський «Сокіл» став першим переможцем Кубку Тампере у далекому 1989 році.

У п’ятничній грі посол України в Фінляндії Ольга Діброва, яка є гостем міста Тампере та клубів турніру, зробить символічне вкидання шайби.

Пожертвування доходів від квитків є продовженням акцій Тампере, «Ільвеса» та «Таппари», де сторони намагалися допомогти українським громадянам у гуманітарній кризі, спричиненій загарбницькою війною, розпочатою росією.

Відразу після початку російсько-української війни міська влада Тампере вирішила пожертвувати українцям продуктів та грошей на загальну суму 150 тисяч євро. Після цього, серед іншого, Україні були передані списані автобуси TKL, якими в Україну також транспортували вантажі допомоги. Торік місто також організувало концерт підтримки «Допомога Україні».

Вдруге організований літній табір для дітей з Києва. На початку року Тампере взяло участь в акції «Генератори надії» та зібрало генератори та агрегати для українського міста-побратима. Загалом передано 33 генератори. Міська рада також вирішила, що Тампере візьме участь у кампанії на додаток до збору, купуючи генератори та передаючи їх до колекції.

«Тампере все ще має сильну волю допомагати Україні та українцям. Прикладом того, що ми робимо, є надходження від квитків, пожертвуваних через Кубок Тампере, а також автобуси TKL і цистерни з водою, надіслані у зв’язку з цим. Чудово, що ми також можемо бкзпосередньо творити добро разом за допомогою спорту», – каже мер Тампере Калерво Куммола, який раніше обіймав посаду президента Федерації хокею Фінляндії.

«Київ – давнє місто-побратим Тампере, де щороку таборували хокеїсти «Ільвеса». І навпаки, київські хокеїсти також неодноразово відвідували Тампере. Наш клуб має довгу історію з киянами, і в цій сумній ситуації прекрасно, що ми можемо запропонувати їм та іншим українцям нашу допомогу», – каже генеральний директор «Ільвеса» Рісто Яло.

«Таппара» передала на благодійний аукціон Sport & Business Club Ukraine футболку з автографом Йорі Лехтеря. Карету швидкої медичної допомоги, виручену з аукціону, передано до Центрального госпіталю Прикордонної служби України, звідки він вирушив на Схід України рятувати життя.

«В Україні є постійна потреба в допомозі і для нас честь робити свій внесок у допомогу та підтримку українців», – прокоментував генеральний директор «Таппари» Міка Аро.

Місто та клуби також показали свою символічну підтримку Україні та всім, хто постраждав від війни, використовуючи кольори українського прапора у зовнішньому освітленні різних локацій Тампере та на клубних матчах.

Серед почесних гостей заходу будуть і представники спортивного керівництва міста Києва, а також Федерації хокею України.

Вас може зацікавити