IIHF створила експертну групу щодо ЧС-2021

Під час зустрічі в Цюриху, Рада IIHF обговорила ситуацію, що склалася в результаті звернення уряду Латвії стосовно статусу чемпіонату світу 2021, що має відбутися в Мінську та Ризі.
В листі, що був надісланий до штаб-квартири IIHF, прем’єр-міністр Латвії зазначив, що країна не втратила бажання спільно провести світову першість, але не хоче це робити разом з Республікою Білорусь з огляду на поточні обставини. Очільник латвійського уряду звернувся до IIHF з пропозицією передати статус країни – господаря інший країні.

«Це вперше в історії, коли одна з держав, що має прийняти світову першість відмовилась від спільного проведення чемпіонату з іншою країною- господарем через політичну складову»– зазначив Президент IIHF Рене Фазель: «IIHF глибоко стурбована подіями, що наразі відбуваються в Білорусі, але, як спортивна Федерація не є політично мотивованою та не може перенести чемпіонат в наслідок політичних причин»


«Але IIHF відповідальна за гарантування того, що країна-організатор має забезпечити здоров’я та безпеку гравців, офіційних делегацій та глядачів»

Рада IIHF планує сформувати Експертну групу, щоб провести повну ревізію поточного статусу першості та провести консультації з фахівцями з фінансових, медичних, подійних, спортивних, маркетингових, юридичних та адміністративних питань проведення чемпіонатів світу. Група буде уповноважена опрацювати відповідні  питання та сформувати реальну картину майбутнього чемпіонату, після чого   презентувати в листопаді доповідь на Раді IIHF.

«Цей сезон є особливим. Тільки нещодавно нам довелось скасувати чергову низку турнірів через COVID-19»,-сказав Фазель: «На питання щодо проведення чемпіонатів світу впливає багато похідних і нам доводиться брати до уваги декілька факторів, щоб зрозуміти, як безпечно провести той чи інший турнір»


Нагадаємо, що рішення щодо проведення ЧС в Білорусі та Латвії було прийнято на річному конгресі IIHF в  2017 року.
«Будемо відверті, Експертна група має оцінити потенційні ризики, які існують зараз стосовно проведення ЧС-2021 в Мінську та Ризі»-сказав Генеральний Секретар IIHF Хорст Ліхтер. “Їм поставлено завдання запропонувати найкращий шлях для проведення наступного чемпіонату світу”


Вас може зацікавити