IHL: переможна шайба Німенка, висока результативність Литвинова

3 і 5 жовтня в другому за силами італійському дивізіоні відбулися чергові поєдинки регулярного чемпіонату.

Досвідчений нападник Дмитро Німенко з «Аости» згадав ті славні часи, коли національна команда України насилу рятувалася від вильоту з дивізіону 1В чемпіонату світу. Тоді, в Каунасі в 2018-му саме Дмитрова шайба на заключних секундах матчу з литовцями принесла українцям очко, яке не допустило краху. Цього разу Німенко в меншості з передачі ще одного українця Владислава Лисенка закинув переможну шайбу «Аости» в матчі проти «Перджіне» в овертаймі і приніс своїй команді перемогу 3:2.

Для Німенка, який є капітаном «Аости», ця шайба – друга в сезоні. Через два дні «Аоста» програла на виїзді 3:6 лідеру, «Кальтерну», який виграв усі 5 матчів. У цій зустрічі Дмитро не відзначався, а Лисенко записав до активу один асист, вже третій для Влада в п’яти матчах нового сезону. Наразі «Аоста», за яку також заявлені Савелій Сухицький та Адріан Мовчан, з 8 очками в активі йде в таблиці п’ятою.

Оборонець Олександр Воронін з «Перджіне» відзначився в матчі проти «Аости» асистом, вже шостим для нього в п’яти матчах сезону. В наступній зустрічі «Перджіне» переміг 3:0 «Ціннен Доломітес». Під час першого взяття воріт результативною передачею відзначився нападник першої ланки Денис Гончаренко, який у попередніх поєдинках закинув 2 шайби. «Перджіне» має 9 очок і посідає 4 місце.

Другою йде «Фельтреґ’яччо», колишня команда Німенка і Лисенка, за яку зараз виступають інші українці. На тижні «Фельтре провів два надрезультативних і переможних матчі: 7:4 – проти «Брессаноне», 11:2 – проти «Комо». У першому з цих поєдинків першу пару оборонців переможців сладали Павло Атаманчук та Іван Литвинов (на фото). Іван відзначився голом і двома асистами. В наступній грі українці грали в різних ланках. Литвинов відзначився двома результативними передачами, Атаманчук – голом. У 5 матчах сезону в Івана 8 (2+6) очок, в Павла – 2 (1+1) пункти. Їх команда виграла чотири матчі з п’яти і поступається в таблиці лише «Кальтерну».

Нападники Богдан Ступак і Євген Цуркан з «Брессаноне» в грі проти «Фельтре» результативними діями не відзначилися. Зате в матчі проти «Варезе» (5:7) обидва українці мають в активі по голу і передачі. Для Богдана і Євгена ці шайби – перші в сезоні. «Брессаноне» ж наразі в новому чемпіонаті програв всі чотири матчі і входить до числа трьох команд, які ще не знали смаку перемог.

Ще одна така команда – «Комо», за який грають оборонець Сергій Логач і нападник Назар Ружніков. У матчах проти «Кальтерна» (1:6) і «Фельтреґ’яччо» (2:11) результативними діями українці не відзначалися.

Також не перемагало ще «Вальдефіємме». На тижні команда поступилася 3:4 «Варезе». Українські нападники Володимир Станко і Роман Кізло провели матч у третій трійці нападників: у Романа – два асисти, у Володимира – один. Для обох це перші результативні дії в сезоні.

«Фасса Фальконс» з воротарем Сергієм Писаренком і нападником Андрієм Міхновим у складі перемогла 5:3 «Ціннен Доломітес». 40-річний Міхнов відзначився пасом, коли команда забивала втретє. В 4 матчах сезону в Андрія  4 (1+3) очки. А «Фасса» з 7 пунктами йде в таблиці сьомою.

«Аллеґре», в якому першу пару оборонців складають харків’яни Олександр Александров та Іван Шамардін, поступився 1:2 «Еппану» і переміг 3:0 «Вальпелліче». Українці результативними діями не відзначилися. Їх команда з 6 очками йде на восьмому місці.

Нападник Олександр Любимов з «Вальпелліче» провів свій четвертий матч у сезоні. Його команда з 9 очками йде дев’ятою.

Вас може зацікавити